Νέο ανθελληνικό παραλήρημα Ερντογάν: Αν το παρακάνετε, το τίμημα θα είναι βαρύ - Θυμηθείτε τη Σμύρνη

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα Ερντογάν: Αν το παρακάνετε, το τίμημα θα είναι βαρύ - Θυμηθείτε τη Σμύρνη

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σε ομιλία του το Σάββατο, κάλεσε την Ελλάδα να μην ξεχνά την Ιστορία, ισχυριζόμενος πως «εάν το παρακάνετε, το τίμημα θα είναι βαρύ». «Ελλάδα, κοίτα την Ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο. Αν το παρακάνεις, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», υποστήριξε, μιλώντας στην έκθεση τεχνολογίας «Teknofest» στη Σαμψούντα.

Συνεχίζοντας τις απειλές κατά της Αθήνας, είπε πως «δεν μας δεσμεύει η κατάληψη των νησιών του Αιγαίου» και επισήμανε: «Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά».

Ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί και κατά των ΗΠΑ. «Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι φίλος μας και ποιος είναι εναντίον μας. Η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τα S-300 από εκεί;».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ, εμφανώς ενοχλημένος από την ανάρτηση που απέσυρε το ΝΑΤΟ μετά το διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας.

«Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό με την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας ότι «η αρνητική προσέγγιση της Ελλάδα στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βλάψει τους δεσμούς μεταξύ Άγκυρας και Συμμαχίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αντεπιτίθεται στο «θράσος» της Ελλάδας, ζητώντας από τους συμμάχους να είναι αντικειμενικοί απέναντι στην χώρα μας.