Ουκρανία: Στους 31 οι νεκροί στο Μικολάιφ από επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο

Ουκρανία: Στους 31 οι νεκροί στο Μικολάιφ από επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο

Τουλάχιστον 31 είναι οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια ενός κυβερνητικού κτιρίου στο Μικολάιφ έπειτα από ρουκέτα που έπεσε στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Στο μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς στην πόλη της νότιας Ουκρανίας, με τους διασώστες να ανασύρουν δεκάδες νεκρούς από τα συντρίμμια του κτιρίου που βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύμ για ενδεχόμενο έκθεσης Ρώσων στρατιωτών σε ακτινοβολία στην ευρύτερη περιοχή του Τσερνόμπιλ, όσο αυτή βρισκόταν στην κατοχή της Μόσχας, κάνουν λόγο οι ουκρανικές αρχές. Συγκεκριμένα, παρόλο που ο πυρηνικός σταθμός δεν υπέστη ζημιές, εγείρονται ανησυχίες επειδή τα ρωσικά στρατεύματα έσκαψαν χαρακώματα στη μολυσμένη περιοχή.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι είπε ότι «δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει» αυτές τις πληροφορίες. Η υπηρεσία του ΟΗΕ «προσπαθεί να συγκεντρώσει πρόσθετα στοιχεία ώστε να παράσχει μια ανεξάρτητη εκτίμηση της κατάστασης», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.