Στα «κόκκινα» η Αττική με 1.282 κρούσματα και 317 μολύνσεις στο κέντρο της Αθήνας

Στα «κόκκινα» η Αττική με 1.282 κρούσματα και 317 μολύνσεις στο κέντρο της Αθήνας

Αμείωτο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώνονται 1.282 νέα κρούσματα κορονοϊού, τη στιγμή που η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καταγράφει, σταθερά, σχεδόν τις μισές μολύνσεις που εντοπίζονται στην επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, το κέντρο της Αθήνας, καταγράφει 317 νέα κρούσματα, ενώ σοβαρή είναι και η κατάσταση στα δυτικά προάστια, όπου εντοπίζονται  210 μολύνσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Πειραιάς καταγράφει 226 νέα κρούσματα κορονοϊού και 160 τα βόρεια προάστια των Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική ήταν 1.322, με τις μολύνσεις στο κέντρο να αγγίζουν τις 332 σε ένα εικοσιτετράωρο. 

Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη καταγράφει 229 νέα κρούσματα, η Αχαΐα 131, η Λάρισα 82, ενώ 136 μολύνσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Όλα αυτά τη στιγμή που τα σημερινά κρούσματα ανέρχονται σε 2.570, ενώ 506 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο καταγράφοντας νέο ρεκόρ και 51 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων:

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Την ίδια στιγμή, καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, με τις τελευταίες αναλύσεις των λυμάτων τόσο σε Αττική όσο και σε Θεσσαλονίκη, να προβληματίζουν.

Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι ανάλυση των λυμάτων της Αττικής συνεχίσει να δείχνει ότι το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Μας ανησυχεί γιατί μεταφράζεται σε συνεχώς νέα κρούσματα και σταθερή διάδοση», σημείωσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι αυτό ίσως οφείλεται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.

«Ενδεχομένως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία διάδοση η οποία είναι "κάτω από το ραντάρ" και οφείλεται ενδεχομένως σε ασυμπτωματικούς», κατέληξε στις δηλώσεις του ο καθηγητής.