«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα μας ξεκάνει έναν-έναν μέχρι τέλους, διότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε το απόλυτο μνημόνιο αορίστου χρόνου, χωρίς δικαίωμα καταγγελίας», ανέφερε ο γενικός εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, για την χθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2017, επικαλέστηκε την έκθεση του κοινοβουλευτικού γραφείου του Προϋπολογισμού, για να σημειώσει στη συνέχεια, ότι οι προβλέψεις του είναι αυθαίρετες. Χαρακτήρισε ανεδαφική την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ, δεδομένου ότι και το 2016 και το 2017 θα είναι χρονιές ύφεσης. Αντίστοιχες εκτιμήσεις διατύπωσε και για τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω το 2016 στις προβλέψεις της και η πραγματικότητα λέει πως ακυρώνονται σοβαρές επενδυτικές ενέργειες. Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε την περίπτωση του Ελληνικού, για την οποία επένδυση αναβάλλεται συνεχώς η ημερομηνία κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης, και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε και την περίπτωση της πώλησης της ΔΕΣΦΑ στη SOCAR, κάνοντας λόγο για «φιάσκο» και λέγοντας ότι «αυτή η τρύπα αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ο Προϋπολογισμός είναι πλασματικός».
Ο Μάριος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Εμίρη του Κατάρ, μίλησε για ακύρωση των υδατοδρομίων, μίλησε για αδυναμίες απορρόφησης κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ και την «τεράστια αποβιομηχάνιση», τα λουκέτα επιχειρήσεων λόγω της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας.
«Όχι μόνο δεν κάνετε κάτι για να έρθουν επενδύσεις, αλλά αντίθετα κάνετε να πάντα για να φύγουν οι επενδυτές», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει όρια στον λαϊκισμό.
Ο γενικός εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Μόνο ντροπή νιώθω ως Έλληνας πολίτης, γιατί ο πρόεδρος σας δεν είναι μόνο πρόεδρος του κόμματος σας αλλά και πρωθυπουργός της χώρας», ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας άρθρο που κατατάσσει τον πρωθυπουργό στους περισσότερο λαϊκιστές ηγέτες.
Ταυτόχρονα κατήγγειλε το πελατειακό κράτος, για το οποίο ανέφερε ότι γιγαντώθηκε όταν απολύονται χιλιάδες εργαζομένων και όταν σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, στην Ελλάδα παρατηρούνται οι χειρότερες επιδόσεις στη σχέση προσλήψεων απολύσεων.
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε επίσης για «φοροεπιδρομή» η οποία, όπως τόνισε είναι εχθρική κίνηση απέναντι στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και ωθεί την οικονομία στην παραοικονομία. Ταυτόχρονα είπε ότι οι εκτιμήσεις για τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους είναι μετέωρες και αντίστοιχα και οι εκτιμήσεις για τη φορολογία φυσικών προσώπων.
Για το κοινωνικό κράτος, είπε ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προχωρά σε Προϋπολογισμό με κοινωνικό πρόσημο, η ίδια κόβει επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ