Στο πλαίσιο στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει την υλοποίηση σειράς ενεργειών και δράσεων με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στόχος της Τράπεζας είναι πέρα από τα παραδοσιακά τραπεζικά εργαλεία, να προσφέρει προστιθέμενη αξία μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τομείς πωλήσεων, marketing και εξαγωγών, αλλά και μέσω ενεργειών δικτύωσης προώθησης και προβολής.
Για το λόγο αυτό η Εθνική Τράπεζα έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την Αγγλική εταιρία «The Guild of Fine Food» που διοργανώνει τον ετήσιο θεσμό των Great Taste Awards. Τα Great Taste Awards είναι ένας διεθνής Διαγωνισμός που εδώ και 30 έτη προσφέρει τα μεγαλύτερα και πιο έγκυρα βραβεία αξιολόγησης τροφίμων και ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 500 διεθνείς κριτές, ελέγχουν πάνω από 12.500 προϊόντα παραγωγών από όλο τον κόσμο, σε μια μακροσκελή διαδικασία 65 ημερών αυστηρών γευστικών δοκιμών και ελέγχου.
Η συνεργασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2018 με τη χορηγία του βραβείου καλύτερου ελληνικού τυριού, Best Greek Cheese Award, στο πλαίσιο των World Cheese Awards.
Τα World Cheese Awards υποδέχονται συμμετοχές παραγωγών τυροκομικών προϊόντων από όλο τον κόσμο, όπου πάνω από 230 διεθνείς κριτές από 29 χώρες, ελέγχουν πάνω από 3.500 τυροκομικά προϊόντα σε μια αυστηρή διαδικασία γευστικών δοκιμών.
Τα προϊόντα που θα ξεχωρίσουν, εκτός του ότι θα συμπεριληφθούν στον διεθνή κατάλογο των νικητών που θα αναρτηθεί στο site και τις εκδόσεις του World Cheese Awards, θα έχουν εξαιρετικές προοπτικές αναγωρισιμότητας στη Διεθνή Αγορά. Επιπλέον θα μπορούν να φέρουν τη σήμανση κατοχής του βραβείου Best Greek Cheese Αward ή/και τυχόν άλλου βραβείου των World Cheese Awards, τόσο στη συσκευασία τους, όσο και στην περαιτέρω τοπική και διεθνή επικοινωνία τους.
Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και 9/9/2019.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό World Cheese Awards πατήστε εδώ.
Για οδηγίες σχετικά με την εγγραφή στο Διαγωνισμό πατήστε εδώ.
Επόμενο στάδιο είναι η αποστολή δειγμάτων τυριών στο εξωτερικό, ενώ τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 19-20/10/2019 στο Bergamo της Ιταλίας.