Έχοντας συνδεθεί με την ελληνική γη, την ελληνική ύπαιθρο, την ελληνική παραγωγή και την παράδοση, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει χτίσει – και εξακολουθεί να χτίζει - ισχυρούς δεσμούς με προμηθευτές και παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Από το 1939 που άνοιξε το πρώτο κατάστημα, η εταιρεία συνεχίζει να χαράσσει νέους δρόμους στο χώρο της λιανικής τροφίμων, ενώ με την ευθύνη της θέσης που έχει κερδίσει στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, συνεχίζει να πρωτοπορεί και να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα αλλά και τους 1500 παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται.
Έτσι, συνεχώς αναζητά παραδοσιακά εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με οδηγό «τη χαρά να προσφέρεις το καλύτερο», δίνει χώρο στα ράφια της σε τοπικούς γευστικούς θησαυρούς από όλη τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει ουσιαστικά όλους εκείνους που παράγουν προϊόντα με ντόπια υλικά και με συνταγές που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, συνεχίζοντας μια ιστορία αιώνων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος φέρνει στα καταστήματα του δικτύου της μια μοναδική σειρά από εξαιρετικά ελληνικά τυριά εκλεκτά που παράγονται από μικρούς παραγωγούς και από φημισμένα τυροκομεία του τόπου μας. Μέσα λοιπόν από 20 κωδικούς, οι πελάτες της ΑΒ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να ανακαλύψουν «γεύσεις με παράδοση», γεύσεις αυθεντικές, που μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Aπό τα βορειοδυτικά βουνά της χώρας, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Θεσπρωτία και την Ορεινή Κορινθία έως την Κω, την Ίο, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Χίο και τα Χανιά.
Για μία ακόμα φορά, η ΑΒ προωθεί ουσιαστικά, τον διατροφικό μας πολιτισμό, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες για το τραπέζι μας, με έμφαση στην εντοπιότητα και με «σημαία» την ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία των ελληνικών προϊόντων.
Τα εκλεκτά και ιδιαίτερα τυριά από Έλληνες παραγωγούς, μόνο στα ΑΒ
· ΤΥΡΙ ΜΠΑΤΖΟΣ Π.Ο.Π. : Με δυνατή και ελαφρώς πικάντικη γεύση από κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα.
· ΑΝΘΟΣ: Ο ανθός ή ανθότυρο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο τυρόγαλα ή μείγμα αυτών των δύο, στο οποίο προστίθενται μικρές ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος.
· ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΟΥΚΟΒΕΛΑ: Με ευχάριστη πικάντικη γεύση από την προσθήκη γλυκού και καυτερού μπούκοβου και λεπτό άρωμα καπνού, η Μπουκοβέλα Ιωαννίνων παράγεται από πρόβειο παστεριωμένο γάλα 3μηνης ωρίμασης.
· ΑΝΕΒΑΤΟ ΤΥΡΙ Π.Ο.Π.: Κατσικίσιο τυρί από παστεριωμένο γάλα που παράγεται αποκλειστικά στα Γρεβενά σε μικρές παρτίδες, όπως κάνουν χρόνια τώρα τόσες γενιές βοσκών.
· ΠΕΤΡΩΤΗ ΜΥΚΟΝΟΥ: Από 100% αγελαδινό παστεριωμένο γάλα, η πετρωτή Μυκόνου είναι ένα τυρί με κρεμώδη υφή και ευχάριστη και δροσερή γεύση.
· ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΗΛΙΑΚΗΣ: Από αγνό αιγοπρόβειο γάλα σε αναλογία 70% αίγειο και 30% πρόβειο τους χειμερινούς μήνες και 100% αίγειο τους καλοκαιρινούς μήνες, από ζώα που μεγαλώνουν στην Κρήτη.
· ΖΗΡΕΙΟΤΥΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ: Σκληρό τυρί από την Ορεινή Κορινθία με πικάντικη γεύση και πλούσιο, ευχάριστο άρωμα από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα.
· ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ Π.Ο.Π. ΜΥΚΟΝΟΥ: Με ιδιαίτερα πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα, η κοπανιστή Μυκόνου παράγεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, χωρίς να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά.
· ΣΚΟΤΥΡΙ ΙΟΥ: Παράγεται από τον συνδυασμό κατσικίσιου, πρόβειου και αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος αποκλειστικά στο νησί της Ίου από ζώα που ζουν στο νησί.
· ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ: Διαθέτει διακριτική γεύση γάλακτος με άρωμα φύλλων δυόσμου, που είναι ενσωματωμένα στην υφή του. Παράγεται στην Ορεινή Κορινθία από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα.
· ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ: Από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα, αυτό το πιπεράτο τυρί με την πικάντικη γεύση από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες.
· ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩ: Ένα πικάντικο τυρί από το νησί της Κω, γνωστό περισσότερο ως κρασοτύρι, το κυλινδρικό τυράκι με το καφεκόκκινο ένδυμα και τα οινώδη αρώματα που του δίνουν η παραμονή του σε άλμη εμπλουτισμένη με οινολάσπες
· ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΣΤΑΜΝΟΤΥΡΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ: Από πρόβειο παστεριωμένο γάλα το σταμνοτύρι με μαστίχα είναι ένα φρέσκο, λευκό τυρί.
· ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ: Από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα, είναι μεστό τυρί με βουτυράτη γεύση από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες.
· ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΥΡΟΥ: Ένα παραδοσιακό, πικάντικο, μαλακό τυρί από το νησί της Σύρου, φτιαγμένο από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα.
· ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΒΙΖΕ: Παράγεται στην Ηγουμενίτσα, από παστεριωμένο πρόβειο γάλα, αλάτι, πυτιά και οξυγαλακτική καλλιέργεια και ωριμάζει για τουλάχιστον 4 μήνες σε ξύλινα ράφια κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
· ΠΑΠΡΙΚΟ: Ένα τυρί 3μηνης ωρίμασης με προσθήκη γλυκιάς και καυτερής πάπρικας και βασιλικού που δεν καθαρίζεται και η επιδερμίδα του τρώγεται ως έχει. Παρασκευάζεται στην Ήπειρο από παστεριωμένο πρόβειο γάλα.
· ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΥΡΟΥ: Παραδοσιακό μαλακό τυρί με ήπια γλυκόξινη γεύση από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα.
· ΕΚΛΕΚΤΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ: τυρί ορεινής βοσκής με φυσικό έλαιο λευκής τρούφας
· ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ: τυρί ορεινής βοσκής με φυσικό έλαιο μαύρου πιπεριού
Η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 500 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί περισσότερους από 14.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας δυναμικά στην εθνική οικονομία και απασχόληση, ενώ αποτελεί και έναν από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς φορείς.