Εκ νέου διευκρινίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου κάνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και τονίζει, ότι δεν αφορούν «λαϊκή κατοικία».
«Τα εν λόγω στοιχεία είναι δημόσια και εύκολα προσβάσιμα είτε σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία είτε σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίζει και να κρίνει εκ των πραγματικών δεδομένων», σημειώνει ο Σύλλογος προς «λανθασμένων εντυπώσεων, που τόσο επιτηδευμένα αλλά εν τέλει αναποτελεσματικά, καθώς στηρίζονται σε ψευδή και ατελή στοιχεία προσπαθούν να δημιουργήσουν συλλογικότητες και πολιτικοί σχηματισμοί».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου
«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με συνέπεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το προφίλ των οφειλετών και προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων, που τόσο επιτηδευμένα αλλά εν τέλει αναποτελεσματικά, καθώς στηρίζονται σε ψευδή και ατελή στοιχεία προσπαθούν να δημιουργήσουν συλλογικότητες και πολιτικοί σχηματισμοί, επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι δημόσια και εύκολα προσβάσιμα είτε σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία είτε σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίζει και να κρίνει εκ των πραγματικών δεδομένων.
Ως εκ τούτου, και επειδή προφανώς είναι τόσο δυσνόητο να κατανοήσουν στελέχη των συγκεκριμένων συλλογικοτήτων, τα οποία μάλιστα στο παρελθόν διετέλεσαν και υπουργοί του ελληνικού κράτους, τα στοιχεία που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενημερώνουμε ότι και οι δύο πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ειδικότερα, πρόκειται για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Επίσης, η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο. Είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν την κύρια κατοικία των οφειλετών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «λαϊκές κατοικίες» όπως αρέσκονται να τις ορίζουν οι γνωστές πλέον για την παραπληροφόρηση συλλογικότητες.
Πάντως προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πως είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον».