Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε ένα «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο» για τη ρύθμιση και την ανάπτυξη κρυπτονομισμάτων. Οι συστάσεις βασίζονται σε έξι μήνες ευρείας έρευνας στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Το «Πρώτο Περιεκτικό Πλαίσιο για Υπεύθυνη Ανάπτυξη των αγορών Ψηφιακών Νομισμάτων» περιλαμβάνει τα συμπεράσματα και τις συστάσεις διαφόρων ομοσπονδιακών υπηρεσιών μετά από έξι μήνες μελέτης της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.
Η οδηγία για την έρευνα δόθηκε στο εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Biden, που υπογράφηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Όπως το εκτελεστικό διάταγμα, το πλαίσιο δεν θεσπίζει καμία νέα νομοθεσία, αλλά παρέχει ένα σαφέστερο όραμα των Η.Π.Α. για τη ρύθμιση των αγορών κρυπτονομισμάτων.
Το νέο πλαίσιο βασίζεται σε έρευνα από εννέα εκθέσεις που υποβλήθηκαν στον Πρόεδρο, και ισχυρίζεται ότι αντικατοπτρίζει «τη συμβολή και την τεχνογνωσία διαφορετικών ενδιαφερομένων από την κυβέρνηση, τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο και την κοινωνία των πολιτών».
Οι ανησυχίες των νομοθετών είναι ευρείες και οι συστάσεις δεν περιλαμβάνουν μόνο τις προφανείς πολιτικές όπως την προστασία των καταναλωτών, το περιβάλλον και την εθνική ασφάλεια, αλλά πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα για να εδραιώσουν τον ρόλο των ΗΠΑ ως παγκόσμιας δύναμης στα κρυπτονομίσματα ενθαρρύνοντας την καινοτομία στον ιδιωτικό τομέα και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.
Το πλαίσιο αναλύεται σε ενότητες με τίτλους «Προστασία καταναλωτών, επενδυτών και επιχειρήσεων», «Προώθηση πρόσβασης σε ασφαλείς, προσιτές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», «Προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», «Προώθηση της υπεύθυνης καινοτομίας», «Ενίσχυση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ηγεσίας και ανταγωνιστικότητάς μας, «Καταπολεμωντας το μαύρο χρήμα», και «Εξερευνώντας ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)».
Το πλαίσιο δίνει πράσινο φως στις ρυθμιστικές αρχές, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC), να συνεχίσουν το συντονισμό των προσπαθειών για την επιβολή της νομοθεσίας στον κλάδο και στην ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με καταγγελίες καταναλωτών στον χώρο.
Οι εκθέσεις συνιστούν «επιθετική» καταστολή του εγκλήματος που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα από την SEC και την CFTC. Οι εκθέσεις ενθαρρύνουν την SEC και την Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) «να συνεχίσουν επιθετικά τις έρευνες και τις ενέργειες επιβολής κατά παράνομων πρακτικών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων».
Το Υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει ενεργό ρόλο στη συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να βοηθήσει στον εντοπισμό των κινδύνων στον κυβερνοχώρο μέσω της ανταλλαγής δεδομένων και της ανάλυσης. Έχει επίσης καθήκον να συνεργάζεται με ρυθμιστικές αρχές για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν ρυθμιστική καθοδήγηση. Το Υπουργείο Οικονομικών θα επεκτείνει αυτόν τον ρόλο στις Η.Π.Α, μέσω διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB).
Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ολοκληρώσει μια αξιολόγηση του χρηματοοικονομικού κινδύνου για την αποκεντρωμένη οικονομία (Decentralised Finance) έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023 και μια αξιολόγηση για τα NFTs έως τον Ιούλιο του 2023.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος Biden, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να τροποποιήσει τον Νόμο για το Τραπεζικό Απόρρητο, τους νόμους κατά της μεταφοράς χρημάτων χωρίς άδεια, ώστε να ισχύουν ρητά στους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών νομισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων), αλλά και των NFT marketplaces.
Η οδηγία παραδέχεται ότι υπάρχουν «ευκαιρίες» για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία blockchain ευθυγραμμίζεται με «οικονομία καθαρών μηδενικών εκπομπών ρύπων».
Η έκθεση αναφέρει επίσης «την πιθανή υλοποίηση ενός CBDC» σημειώνοντας τα πιθανά οφέλη στην τεχνολογία, στην οικονομία, στην ασφάλεια και στην ατομική ελευθερία, αλλά οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση περιορίζονται σε ένα σύνολο πολιτικών στόχων για τις Η.Π.Α.