Μήνυση αστυνομικών κατά της Ν. Κασιμάτη

Μήνυση αστυνομικών κατά της Ν. Κασιμάτη

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της βουλευτού Β'' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη, η οποία σε ανάρτησή της είχε κάνει το σχόλιο «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η μήνυση θα γίνει αρχικά προφορικά και θα αφορά τα αδικήμα της εξύβρισης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και γραπτώς. Επιπλέον, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ζητώντας του να προβεί στις ανάλογες ενέργειες. 

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει άμεσα για το ολίσθημά της, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Καλούμε την κ. Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της. Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

Ν. Κασιμάτη: «Η φράση μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι έχει καθιερωθεί»...

Η Ν. Κασιμάτη προσπάθησε να εξηγήσει την ανάρτησή της με επιστολή που έστειλε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Στην επιστολή της, η κ. Κασιμάτη, δηλώνει έκπληκτη για την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών, αφού όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα» και σημειώνει ότι μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές».