Δ. Κρεμαστινός: Το πρόβλημα με την κεντροαριστερά είναι ότι θέλουν να γίνουν όλοι αρχηγοί

Δ. Κρεμαστινός: Το πρόβλημα με την κεντροαριστερά είναι ότι θέλουν να γίνουν όλοι αρχηγοί

Για «αρχηγούς και αρχηγίσκους» που επέλεξαν να γίνουν όλοι ηγέτες σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εξέφρασε αμφιβολίες ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορεί να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο για τη συγκρότηση της λεγόμενης ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης.

Στο ερώτημα για ποιον λόγο δεν υπάρχει επικοινωνία, σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην πρόεδρο της παράταξης Φώφη Γεννηματά και τον τέως πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και γενικότερα αν υπάρχει προοπτική για την ενιαία κεντροαριστερά, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε: «Θέλουν να γίνουν αρχηγοί, επέλεξαν την αρχηγία όλοι σε δύσκολες στιγμές αυτό είναι όλο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βλέπετε να υπάρχει καμία ιδεολογική διαφορά;».

Ο κ. Κρεμαστινός, μάλιστα, πρόσθεσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει όσους προσπαθούν να διασπάσουν την παράταξη που -όπως επισήμανε– ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται και δεν τεμαχίζεται» και έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού. «Όλοι αυτοί, κόμματα κομματίδια, αρχηγοί και αρχηγίσκοι, θα πρέπει να σεβαστούν τον κόσμο, να κάνουν μια προσπάθεια ενωτική και να ζητήσουν με εσωκομματικές εκλογές ποιος θέλουν είναι αρχηγός» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην περίοδο 2009 – 2011, χαρακτήρισε τεράστιο πολιτικό λάθος τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το γεγονός ότι δεν ανέφερε πως παράλαβε από τη ΝΔ «ένα οικονομικά κατεστραμμένο κράτος» και –όπως είπε κ. Κρεμαστινός– προσπάθησε μόνος του μέσα σε έναν χρόνο και με μνημόνιο να αναστρέψει την κατάσταση. «Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι πάντες και δημιουργήθηκαν τάσεις και υπήρξαν κόμματα, κομματίδια, αρχηγίσκοι κ.λπ.» επισήμανε.

Σημείωσε, τέλος, ότι με την εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει η εκταμίευση της δόσης, αλλά εκτίμησε ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει εύκολα από την κρίση, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την ίδρυση του λεγόμενου υπερταμείου «ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία» και «παραχωρείται η εθνική κυριαρχία» για τα επόμενα 100 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ