«Διά της ατόπου»… οι υδρογονάνθρακες και η πολιτική επιδίωξη

«Διά της ατόπου»… οι υδρογονάνθρακες και η πολιτική επιδίωξη

Ο παραλληλισμός της δόλιας εργαλειοποίησης του δυστυχήματος των Τεμπών με τη σκευωρία της Novartis, είναι παραπάνω από εύστοχος. Όπως ο ψευδομάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» δήλωνε στις ένορκες καταθέσεις του «με βάση τη λογική των πραγμάτων… θεωρώ αδύνατο στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40 εκατ. ευρώ», χωρίς να προσκομίζει την παραμικρή απόδειξη για τις τερατώδεις καταγγελίες, αντίστοιχα προβεβλημένοι και αμφιλεγόμενοι εμπειρογνώμονες για τα Τέμπη βεβαιώνουν δια της ατόπου απαγωγής ότι το εμπορικό τρένο μετέφερε τόνους ξυλόλια. 

«Το δικό μου πόρισμα μιλάει πάντα για 4-5,5 τόνους στην ατμόσφαιρα και συνολική ποσότητα 12,8 ως 18 τόνους», δήλωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αχιλλέας Ασλανίδης. Εις εκ της «τρόικας» των τεχνικών συμβούλων οι οποίοι επί μήνες με προνομιακή προβολή στα ΜΜΕ διατυπώνουν  θεωρίες, αμφίβολα πειράματα και σενάρια. Χωρίς όπως αποδείχθηκε να είναι μέλος του ΤΕΕ, δηλαδή του μοναδικού οργάνου που είναι σε θέση να πιστοποιήσει την επαγγελματική επάρκεια τους.

Το τοπίο έρχεται να ξεκαθαρίσει η παρέμβαση – κατόπιν αιτήματος οικογένειας θύματος - του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη. Ο ανακριτής ζήτησε τους τίτλους σπουδών όχι μόνο των κυρίων Λακαφώση, Κοκοτσάκη και Μιχοπουλου αλλά όλων των πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων.  Ώστε για κάθε πόρισμα και τεχνική έκθεση στη δικογραφία να πιστοποιείται και το επιστημονικό υπόβαθρο του συντάκτη ή των συντακτών του. Το φιάσκο με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, διεγείρει ελλιπή αντανακλαστικά και την επιβεβλημένη πρόνοια να μάθει η κοινωνία με ποιο επιστημονικό και επαγγελματικό έρμα, της απευθύνονται οι πραγματογνώμονες της πυρόσφαιρας, των ξυλολίων που υπήρχαν σίγουρα, κάπου. Αλλά δεν μπορούν ούτε να τα προσδιορίσουν, ούτε να υποδείξουν τεκμήρια της ύπαρξης τους.

Ο κ. Μιχόπουλος ισχυρίστηκε χθες ότι από τις αναλύσεις του και «δια της ατόπου απαγωγής», αποδεικνύεται η ύπαρξη έως και 13 τόνων αρωματικών υδρογονανθράκων, τοποθετημένων κάπου στην πρώτη πλατφόρμα που «μάλλον δεν είχε λαμαρίνες».  

Τον συνταξιούχο μηχανικό, που κατά δήλωση του έγινε αυτοβούλως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Ασλανίδη, δεν τον απασχολεί να εισφέρει αποδείξεις επιστημοσύνης και τεκμήρια αληθείας. 

Να μείνει ζωντανό το αφήγημα παλεύει. 

Εξάλλου ο δικός του υπέρτατος σκοπός υπήρξε απρόσμενα διαυγής όπως τον φανέρωσε σε εκδήλωση που έγινε προ ημερών στο Πολυτεχνείο με τον εύγλωττο τίτλο: «για να αναπνεύσουµε πρέπει να τους ανατρέψουµε».

 «Τα Τέµπη να είναι η ευκαιρία για την αναγέννηση του πολιτικού σκηνικού… Το πολιτικό σύστηµα δρα µε γνώµονα την επιβίωση και την αναπαραγωγή του και γι’ αυτό πρέπει να πάµε αλλιώς», είχε διακηρύξει.

Ο τεχνικός σύμβουλος ενώπιον του πατρός Ασλανίδη, ομολόγησε ότι πόθος του ήταν μεγαλύτερος από την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία νύχτα στα Τέμπη.

«Τώρα που στο διάολο ήταν αυτά τα πράγματα (σ.σ. τα εύφλεκτα); Σενάρια. Εκ των πραγμάτων, ήμουν αναγκασμένος να κάνω εικοτολογία, δεν έχω αποδεικτικό υλικό επαρκές».

Τραγική εικοτολογία στην κυνική επιδίωξη, οι νεκροί των Τεμπών να αναδιατάξουν το πολιτικό σκηνικό. Ευσχήμως πτώση της κυβέρνησης προσδοκούσε, όπως  άλλωστε και η υπόλοιπη μεγάλη παρέα των Τεμπών.