"Πρέπει να γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις" στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, δήλωσε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος στο ΒήμαFM.
Για το θέμα του ΔΝΤ, ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως "υπάρχουν ακόμα ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ, που δεν έχουν παραιτηθεί - ενδόμυχα τουλάχιστον - ποτέ από την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να δρομολογήσουν ένα σενάριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη με ταυτόχρονη βίαιη φτωχοποίησή της, ακόμα πιο βίαιη και γρήγορη απ' ό,τι είναι".
"Έχουν γίνει σοβαρά λάθη στο ζήτημα αυτό και πρέπει να γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να καλλιεργηθεί σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης η εντύπωση ότι όλοι είμαστε ίδιοι και αυτό θα είναι καταστροφικό. Όχι μόνο αυτό (σ.σ.: απομακρύνσεις προσώπων που προκάλεσαν αντιδράσεις), πρέπει να μπουν και κανόνες, ως προς τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται. Χρειάζεται κι άλλη μείωση, όχι μόνο για τους Υπουργούς και για τους βουλευτές."
"Νομίζω ότι και για τους βουλευτές δύο μετακλητοί υπάλληλοι ανά βουλευτή είναι υπερβολή, ένας θα αρκούσε. Όπως θα ήταν ευκταίο να υπάρξει, με το νέο εκλογικό νόμο, και μείωση του αριθμού των βουλευτών. Είναι υπερβολική πολυτέλεια για την Ελλάδα με 11 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 300 βουλευτές, τη στιγμή που η Ολλανδία με 15 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 150."
Για το θέμα του ΔΝΤ, ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως "ο υπουργός Οικονομικών έχει απόλυτο δίκαιο όταν λέει ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε διαπραγμάτευση μέσω διαρροών και ότι αυτά που θέλει να μας πει το ΔΝΤ, να 'ρθει να μας τα πει κατά πρόσωπο και να τα συζητήσουμε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαρροές και αυτές να μην διαψεύδονται και βέβαια αυτό εξυπηρετεί αντικειμενικά τις προθέσεις διαφόρων και στις ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ, οι οποίοι δεν έχουν παραιτηθεί - ενδόμυχα τουλάχιστον - ποτέ από την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να δρομολογήσουν ένα σενάριο "Ιφιγένειας", ας το πω έτσι, εντός εισαγωγικών, για τη χώρα μας. Δηλαδή, ένα σενάριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη με ταυτόχρονη βίαιη φτωχοποίησή της, ακόμα πιο βίαιη και γρήγορη απ' ό,τι είναι. Νομίζω ότι βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων Ευρωπαίων ιθυνόντων και σίγουρα υπάρχει και ένας υπόκωφος ανθελληνισμός σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες".