Απαντώντας στην κριτική του Σταύρου Θεοδωράκη μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως "ο κ. Θεοδωράκης δυστυχώς μπερδεύει την πολιτική με τα πρόσωπα, αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα που έχει. Κάθε φορά που κάποιος έχει πολιτική διαφωνία μαζί του, θεωρεί ότι είναι ζήτημα προσώπου, γι' αυτό και η αστεία αυτοκριτική που έκανε. Δεν είναι προδοσία η πολιτική διαφωνία. Αυτό δε μπορεί να κατανοήσει, να προσδώσει στο Ποτάμι ένα σαφές ιδεολογικό σχήμα".
Μιλώντας στο σταθμό Παραπολιτικά, σημείωσε πως "είναι λίγο αστείο, αλλά έξι μήνες μετά, κάθε φορά που αποχωρεί κάποιος από το κόμμα του -και φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι- με κατηγορεί και μου το προσάπτει. Δεν είναι μόνο τρεις βουλευτές που έφυγαν. Είναι δεκάδες τα στελέχη σε όλη τη χώρα που φεύγουν καθημερινά, είναι εκατοντάδες τα μέλη και φυσικά είναι και χιλιάδες οι ψηφοφόροι που φεύγουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη έχουν κάνει συναλλαγή με άλλα κόμματα. Καλύτερα λοιπόν να δώσει απαντήσεις στους ψηφοφόρους που πρόδωσε, στα μέλη του Ποταμιού, σε όλους εμάς που πιστέψαμε ότι μπορεί μέσα από αυτό να έρθει η ανανέωση και δείξαμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του".
Αναφερόμενος στο "πρόβλημα στο Ποτάμι", τόνισε πως ήταν "κατ' αρχάς η διγλωσσία. Τη μια με τη ΝΔ, μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελλείμματα στρατηγικής. Πρόβλημα μη λειτουργίας των οργάνων. Υποβάθμιση της ΚΟ. Αντί στρατηγικής τακτικισμοί. Όλα ήταν επικοινωνία. Κατά την άποψή μου ο κ. Θεοδωράκης κοιτάζει μόνο τη δική του προσωπική επόμενη μέρα. Το άγχος του είναι ότι το Ποτάμι αδυνατίζει και έτσι μειώνεται και η δική του διαπραγματευτική ισχύς".
Σχετικά με τον προϋπολογισμό 2017, είπε πως "ο προϋπολογισμός του 2017 δείχνει ότι το σύστημα που έφερε την πτώχευση παλεύει να επιβιώσει. Τα ταμεία έχουν καταρρεύσει. Οι εφορίες στηρίζουν τον προϋπολογισμό μέσω των κατασχέσεων. Καθημερινά γίνονται 500 κατασχέσεις σε λογαριασμούς φορολογουμένων, μόνο από έξι εφορίες που έχω υπόψιν μου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και δεδομένου ότι με τα capital controls, τα χρήματα είναι δεσμευμένα, το δημόσιο έχει υπερ-απόδοση στα έσοδά του. Η κατάσταση αυτή στηρίζεται από τη ρευστότητα που έχει η οικονομία «από το πάπλωμα»".
Τόνισε ό,τι "μέσα στο 2017 αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει και τότε θα περάσουμε σε άλλη πολύ πιο δύσκολη περίοδο οικονομικά. Η κατάσταση θα μπορούσε να μην ήταν τόσο δραματική αν η κυβέρνηση εξασφάλιζε χρήματα από ξένες επενδύσεις ή από την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.
Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε από τα δύο, συνεπώς καταδικάζει τη χώρα σε στασιμότητα, μέχρι να εξαντληθούν τα μετρητά από τη μαύρη οικονομία του παπλώματος.
Η κυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δε μπορούν να διαχειριστούν το ΕΣΠΑ και συζητάνε για τη δραχμή που θέλει project από τη ΝΑΣΑ".