Λοβέρδος: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών μίλησε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη  στην ΕΡΤ1 ξεκαθαρίζοντας ότι  «από εμάς ούτε "μισός" υποψήφιος δεν μιλά για συνεργασία με τη ΝΔ, ούτε μας έχει έλθει πρόσκληση από εκεί» ενώ «από τα λεγόμενα αριστερά, ο κ. Τσίπρας το έχει προτείνει ρητά». «Εγώ του λέω "όχι" γιατί πρώτα απ' όλα δεν είναι προοδευτικό κόμμα», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα και θέλει να επανέλθει διά του ΚΙΝΑΛ» ενώ «συμπληρωματικά και χωρίς να είναι αυτό το κύριο θέμα μου, του είπε "όχι" ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Βαρουφάκης. Θα είμαστε εμείς που θα βάζουμε το σενάριο σε λειτουργία;».

«Άρα εάν το ΠΑΣΟΚ, όπως υπόσχομαι εγώ, υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του στον πρώτο εκλογικό γύρο και στο δεύτερο με την πέμπτη κατά σειρά ήττα του Τσίπρα που θα έρχεται, ανεβαίνουμε εμείς και πέφτουν εκείνοι, το "σημείο συνάντησης" δεν είναι γνωστό και μπορεί να μας βρει στα ίσια ή επάνω από τον κ. Τσίπρα. Αυτό είναι ένας στόχος, θα τον υπηρετήσω» τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

Τόνισε ότι η ενότητα δεν διακυβεύεται, ενώ «τα όργανα του κόμματος θα συνθέτουν και αυτούς που δεν είναι ΠΑΣΟΚ θα τους έχουμε με τα δικά τους ποσοστά στα όργανα του κόμματος μέχρι και το ανώτατο, την Εκτελεστική Γραμματεία, θα έχουν τις δικές τους θέσεις και θα κάνουν τις δικές τους εκλογές για να εκλεγούν σε αυτά τα όργανα».

Είπε ότι οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πάνε στην ΝΔ «γιατί δεν υπήρξαμε πειστική αντιπολιτευτική φωνή. Η "γραμμή" ήταν ακατάληπτη. Όταν λες "παρών" επί της αρχής στον Ποινικό Κώδικα, δεν θα σου έλθει», τονίζοντας ότι «χρειάζεται ξεκάθαρη τοποθέτηση και αυστηρή εκεί όπου πρέπει».

Επιπλέον, ο Α. Λοβέρδος έκανε το δικό του κάλεσμα [σ.σ.: για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ] απευθυνόμενος σε 11 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 ενώ προσέθεσε ότι «πρέπει να μην υπάρχει "ανθρωπογεωγραφία" των ψηφοφόρων».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρων ακόμα και μελών άλλων κομμάτων συνιστά «ένδειξη διεύρυνσης» της παράταξης καθώς και ότι «είναι δικό μας στοίχημα όσους έρχονται στην κάλπη μας, να τους κρατήσουμε στη δική μας κάλπη και στις βουλευτικές εκλογές».

Είπε ότι όποια μέλη άλλων κομμάτων προσέλθουν στην κάλπη του ΚΙΝΑΛ «εγκαταλείπουν την κομματική τους ταυτότητα, τη στιγμή που εγγράφονται ως φίλοι ή και μέλη του ΠΑΣΟΚ». Δήλωσε «ανοιχτός» στην επιστροφή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλων κομμάτων, αλλά όχι της «κεντρικής» πολιτικής σκηνής.

Ο Α. Λοβέρδος κατέστησε σαφές ότι αν επιλεγεί από τους πολίτες «το ίδιο βράδυ θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την ίδια μέρα, όχι στα συνέδρια».

«Την πρώτη εβδομάδα, αν είμαι η επιλογή των πολιτών, θα οριστούν και οι τρεις αντιπρόεδροι, γυναίκες ή άντρες, που θα "φωτογραφίζουν" την ενότητα της παράταξης» πρόσθεσε.

Ο Α. Λοβέρδος είπε, επίσης, ότι θα διατηρηθεί μητρώο μελών του κόμματος και «στο πρώτο σοβαρό νομοσχέδιο μετά τις γιορτές, και με δεδομένο ότι ψηφιακά παίρνεις απάντηση σε μια ώρα αφού θέσεις το ερώτημα, θα ζητήσω να πάρει απόφαση το σώμα των μελών μας». Διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα ζητά τη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι ο ίδιος τονίζει πως «αν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να έχει σοσιαλδημοκρατική φύση, να γεφυρώσει τις ανισότητες, να σταθεί δίπλα στον άνεργο και τον συνταξιούχο, πρέπει να βάλει κεντρικό στόχο του ΠΑΣΟΚ την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εστία της οικονομικής δυσανεξίας μας». Ταυτόχρονα άσκησε κριτική και στο ΚΙΝΑΛ ότι στηρίζει με την ψήφο του στη Βουλή, την ενίσχυση της γραφειοκρατίας που εισηγείται η κυβέρνηση και χαρακτήρισε «λάθος» του ΚΙΝΑΛ τη μη στήριξη του ΚΙΝΑΛ προς τον ίδιο που υπερψήφισε τους Ποινικούς Κώδικες.

Ανέφερε ακόμα ότι (ως ΠΑΣΟΚ) «θα έχουμε πρωτεύοντα τα θέματα που συνδέονται με την οικονομική ζωή του τόπου, την κοινωνική πολιτική και τη γραφειοκρατία και αλλαγή οπωσδήποτε της θέσης μας στη μεταναστευτική πολιτική και στην ασφάλεια του πολίτη».

Διαβάστε Περισσότερα

Αυτό είναι το νέο compact ηλεκτρικό Toyota