«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγές και παραιτήσεις: Ο ρόλος της Τζάκρη και των ανεξάρτητων

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με προσφυγές και παραιτήσεις: Ο ρόλος της Τζάκρη και των ανεξάρτητων

Ως θυελλώδες χαρακτηρίστηκε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον Στέφανο Κασσελάκη και στους βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτόν.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 31 βουλευτές, όσους και το ΠΑΣΟΚ και πλέον η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρέμεται από μια κλωστή.

Θ. Τζάκρη: Παραιτούμαι από τις θέσεις μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα αποχωρήσω οριστικά όταν κάνει κόμμα ο Κασσελάκης

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί σήμερα Δευτέρα (11/11) από τη θέση της γραμματέως του Κοινοβουλευτικής Ομάδας και από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε η Θεοδώρα Τζάκρη, προσθέτοντας ότι θα αποχωρήσει οριστικά όταν ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος.

Αν και είπε ότι για την ώρα παραμένει στην ΚΟ του κόμματος, ουσιαστικά έδειξε ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τα προσεχή 24ωρα, λέγοντας «τις επόμενες ημέρες θα εξελιχθούν οι κινήσεις μου» για να προσθέσει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στον ΑΝΤ1 «υπάρχει ένας σχεδιασμός» και ότι «απώτατο όριο μου θα είναι η ανακοίνωση του νέου κόμματος Κασσελάκη».

«Οι άνθρωποι αυτοί που νου κουνούσαν μαντήλι και μου έλεγαν "ώρα καλή" τι νόμιζαν ότι θα κάνω; Έχουν μεγάλο θράσος αυτοί που έδιωξαν την πλειοψηφία των συνέδρων να μιλούν για αποστάτες. Δεν υπάρχουν αποστάτες αλλά άνθρωποι που εκδιώχθηκαν» είπε η κυρία Τζάκρη.

Απαντώντας, δε, στους υπαινιγμούς Γιαννούλη για την ίδια, η κυρία Τζάκρη είπε «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, θυμάμαι να τον κατηγορούν για σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ. εγώ δεν θα πάω σε κανένα ΠΑΣΟΚ».

Η κυρία Τζάκρη είπε ότι θα ενσωματωθεί στο κίνημα Κασσελάκη όταν αυτό εξελιχθεί σε κόμμα προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ ερωτηθείσα για άλλους βουλευτές που θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν απάντησε «έχω κάποια ενημέρωση αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα».

Γ. Πούλου: Παραιτούμαι από τις θέσεις ευθύνης αλλά δεν ανεξαρτητοποιούμαι

«Παραιτούμαι αλλά δεν ανεξαρτητοποιούμαι» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι «δε θέλω να στερήσω από το κόμμα το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Έχω ήδη πάρει μερικές αποφάσεις. Έχω παραιτηθεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως έχω υποβάλει παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που είχα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ως υπεύθυνη συντονίστρια της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου της ΕΠΕΚΕ, αλλά και ως Τομεάρχης Εσωτερικών. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα αποφάσεις μου. Και επίσης ότι παραμένω ως βουλευτής Βοιωτίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έλεγα με έναν ρόλο της συνεργαζόμενης προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, με την έννοια ότι όλα αυτά ήταν πολύ πυκνά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και είμαι σε βαθιά περίσκεψη για τις επόμενες κινήσεις» σημείωσε η κα Πούλου.

«Δεν θα έπρεπε να στερήσω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είχε αναθέσει. Όμως, δεν κρύβω ότι ο προβληματισμός μου είναι ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία έχουν ανατρέψει τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 και βεβαίως και του 2019. Άρα, θα πρέπει να μετρήσω τις απόψεις στο εκλογικό σώμα δηλαδή, να δω ποιες είναι οι δικές τους απόψεις και το τι πρέπει να κάνω. Αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εκφράζομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα όλα όσα έγιναν και όλο αυτό το δίμηνο, αλλά και κυρίως στο συνέδριο» πρόσθεσε.

«Νομίζω όμως ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Δηλαδή δεν τίθεται το θέμα ότι σήμερα πλέον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα ανεξαρτητοποιηθούν. Νομίζω ότι αυτό θα το ζήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Θα είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν, να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πόσο θα ενταχθούν σε μία κοινοβουλευτική ομάδα του νέου σχήματος του Στέφανο Κασελάκι αυτό δεν το γνωρίζω» τόνισε η κα Πούλου.

Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί προσωπικά να νομιμοποιήσει όλα αυτά που συνέβησαν αυτό το διάστημα. «Πέρα από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών, ολόκληρων οργανώσεων, μελών, συνέδρων και των συνέδρων έξω από το συνέδριο. Αυτό για μένα είναι το αποκορύφωμα, το γεγονός που με κάνει να φεύγω από το ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικά δεν στέκομαι στο ότι εγώ δεν είχα κάρτα διαπίστευσης. Προτιμώ σε τελευταία ανάλυση να είμαι έξω, με τον κόσμο, παρά μέσα σε μία αίθουσα VIP», σημείωσε.

Σχετικά με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη υπογράμμισε ότι «Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορεί να το ξεδιαλύνει ο Στέφανος Κασελάκης, με την έννοια ότι μετά από μια πορεία δεκαετιών στο χώρο είναι να ξεκαθαρίσω εγώ τη σχέση μου με το χώρο. Τώρα η ανάγκη για το καινούργιο, αν με ρωτήσετε θα σας πω ναι. Υπάρχει ανάγκη για καινούργια πράγματα, για καινούργια σχήματα με νέες ιδέες. Και βέβαια όταν αυτά θα εκφραστούν, εδώ είμαι να αποφασίσω κι εγώ, να σκεφτώ και να αποφασίσω για το τι θα κάνω».

Κ. Ζαχαριάδης: Επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από το κόμμα Κασσελάκη 

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε στην τρίτη διάσπαση του κόμματος, τις ραγδαίες εξελίξεις με τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Ζαχαριάδης. 

«Ούτε θέλαμε να φύγει κανένας αλλά ούτε μπορούσαμε να επιστρέψουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα προσωποπαγές κόμμα, ένα κόμμα αριστερό, δημοκρατικό, προοδευτικό να ταυτιστεί με τις στενές απόψεις οποιουδήποτε αρχηγού. Πάντα μέσα από αυτές τις δυσκολίες στεκόμασταν όρθιοι» είπε και έκανε λόγο για «αποστασία» των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν μετά τον συνέδριο.

Ο Κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε το κόμμα που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης ένα «άνευρο ιδεολογικο-πολιτικά και business friendly» στο χώρο του κέντρου. 

«Θα είναι ένα κόμμα των επιχειρηματιών» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα» πίσω από το κόμμα Κασσελάκη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από ένα σημείο και μετά, ήταν σαφές ότι δεν έβλεπε το όνομα της συλλογικότητας αλλά μόνο τον εαυτό του. Αυτό που κάνει τώρα, αυτό ήθελε, με τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κέλυφος», δήλωσε. 

«Θεωρώ όλους τους υποψήφιους πολιτικοποιημένους και αξιόλογους. Έχω μεγάλες διαφωνίες με τον Παύλο Πολάκη, όμως, εκτιμώ ότι τοποθετείται πολιτικά στα ζητήματα. Άποψή μου είναι ότι χρειάζεται (για νέος αρχηγός) ένας άνθρωπος με κοινοβουλευτική εμπειρία. Το κρίσιμο είναι να δημιουργηθεί μια συλλογική ηγετική ομάδα» είπε. 

Υψηλοί τόνοι ανάμεσα σε Μωραΐτη και Φαραντούρη

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Νίκο Μωραΐτη και τον Νίκο Φαραντούρη, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου και την αποχώρηση Κασσελάκη.

Αρχικά, ο Νίκος Μωραΐτης σε συνέντευξή του στο MEGA, το μεσημέρι της Κυριακής (10/11), είπε «είχε εδώ τον Φαραντούρη και σκέφτηκα ότι πρέπει να ψεκάσω με ηθικό ντετόλ τη θέση που καθόταν. Αυτός με έπαιρνε για να τον ψηφίσω στις ευρωεκλογές λέγοντας μου "έλα Νικολάρα με τον Στεφανάρα, με την προεδράρα όλοι μαζί". Αυτός ο άνθρωπος έτσι μάζεψε ψήφους, έβαλε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να πάει να αμφισβητήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτά τα μικρά σταγονίδια μιας απίστευτης φράξιας έχουν το καθένα την προσωπική του ιστορία δικής μας συντριβής, αριστερών προοδευτικών ανθρώπων που εξαπατηθήκαμε και γιγαντώσαμε αυτό το τέρας», συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Φαραντούρης, το πρωί της Δευτέρας (11/11), ρωτήθηκε για όσα είπε ο Νίκος Μωραΐτης, λέγοντας ότι «το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι πολύ χαμηλό. Δεν θα διολισθήσω σε καβγάδες που θυμίζουν ξεμάλιασμα στη γειτονιά».

«Προφανώς ήταν φίλοι με τον πρώην πρόεδρο. Στιχουργός είναι, θα προτιμούσα να συνομιλώ με ποιητές και όχι στιχουργούς» πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης.

Όπως είπε, τέλος, «αν ήταν να ιδρώνει το αυτί μου με κάθε τι που λέει ο οποιοσδήποτε... Ο κύριος αυτός έχει μια εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, δεν του απαντάω και μάλλον γι' αυτό θυμώνει».

Π. Παππάς: Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση

«Θεωρώ ότι θα φύγει και άλλος βουλευτής. Δεν ξέρω ποιος και τι. Δεν ξέρω ονόματα. Θεωρώ ότι θα φύγουν και άλλοι βουλευτές», ανέφερε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο OPEN.

«Δεν μπορούσαμε άλλο να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση και μετά από αυτό το συνέδριο βίας, νοθείας και εκφοβισμού που διοργανώθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει εκτός δημοκρατικού τόξου. Αυτό που βιώσαμε 2000 εκλεγμένοι σύνεδροι να βρίσκονται εκτός του χώρου του συνεδρίου, να λιποθυμούν, να παθαίνουν ταχυκαρδίες, να πρέπει να παρέχουμε πρώτες βοήθειες. Έφυγα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ένα κόμμα μη δημοκρατικό. Ένα κόμμα που διοργάνωσε ένα συνέδριο για να επιβεβαιώσει μια ψευτοηγεσία του κόμματος, το οποίο συνέδριο δεν είχε κανένα στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας. Ένα κόμμα που χρησιμοποιεί ολοκληρωτικές πρακτικές μία δράκα στελεχών να επιβεβαιώσει τη λειτουργία του», δήλωσε.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «μεταλλαγμένο κόμμα», εκφράζοντας τη λύπη του για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο συνέδριο.

Ερωτηθείς γιατί δεν παραδίδει την έδρα του, διερωτήθηκε: «Σε ποιον να παραδώσω την έδρα; Σε μια ψευτοηγεσία ενός κόμματος το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα λαϊκό έρεισμα. Σε ανθρώπου οι οποίοι που διατίθενται να ταλαιπωρούν 2.000 εκλεγμένους συνέδρους. Σε ανθρώπους οι οποίοι διεξάγουν συνέδριο βίας και νοθείας. Μόνο τα φανάρια της Ιεράς Οδού δεν ψήφισαν στο συνέδριο. Μπήκαν σύνεδροι από την πίσω πόρτα που ούτε ξέρουμε ποιοι ήταν, ούτε εκλεγμένοι ήταν κάποιοι από αυτούς».

«Εκλέχθηκα από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που μαζικά αποχωρούν από το κόμμα. Η εντολή που μου δόθηκε είναι να υπερασπιστώ τις αρχές της δημοκρατίας και της προόδου», πρόσθεσε. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ, όπως γράφτηκε.

Ο κ. Παππάς προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές, ενώ θα σημειώσει «βουτιά» στις επόμενες δημοσκοπήσεις. «Αυτή η ηγεσία των μπουζουκιών δεν μπορεί να δώσει μια ρεαλιστική πρόταση. Δεν δίστασαν να βγούνε πράσινοι από τα φώτα των μπουζουκιών, σαν τον Σρεκ έβγαιναν. Είναι αυτή εικόνα κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης που σύντομα, φυσικά, θα πάψει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση», είπε.

Ο Πέτρος Παππάς εκτίμησε ότι το κόμμα δεν θα είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση. «Θεωρώ ότι θα φύγει και άλλος βουλευτής. Δεν ξέρω ποιος και τι. Δεν ξέρω ονόματα. Θεωρώ ότι θα φύγουν και άλλοι βουλευτές», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν θα συστρατευθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία κινήματος, ο βουλευτής απάντησε: «Πρέπει να δούμε ποια είναι αυτή η κίνηση που θα δημιουργηθεί, ποιες είναι οι θέσεις, ποιες είναι οι πολιτικές προτάσεις ενός πράγματος που αυτή τη στιγμή δημιουργείται. Ο κ. Κασσελάκης και ο κόσμος που εκφράζεται μέσα από αυτόν έχει κοινές αγωνίες με αυτές που έχουμε όλοι. Αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι απογοήτευση. Πρέπει να ακούσουμε τον κόσμο, να σταθούμε δίπλα στα προβλήματά του».

Σχετικά με την προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Κασσελάκη, σχολίασε: «Προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε για να επιβιώσουν. Έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος τους έχει απαξιώσει. Αυτά είναι γελοιότητες. Δεν θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης έχει κρύψει κάτι. Από εκεί και πέρα είναι άξιοι της τύχης του σε αυτό το πολιτικό μόρφωμα».

Ο «χορός» των αποχωρήσεων

Ο πρώτος από τους βουλευτές που άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων ήταν ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής το Σάββατο (09/11). Το απόγευμα της Κυριακής (10/11), επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον Κώστα Τασούλα έστειλαν οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να ανεξαρτητοποιηθούν, δηλαδή η Ραλλία Χριστίδου, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης και η Κυριακή Μάλαμα.

Οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης των τεσσάρων αναμένεται να διαβαστούν σήμερα από την έδρα. Έτσι, μετά τη νέα διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε ισοψηφία βουλευτών με το ΠΑΣΟΚ. Παρά το 31-31 ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο η θέση θα χαθεί αν αποχωρήσει ένας ακόμη βουλευτής.

Η Τζάκρη και οι υπόλοιποι βουλευτές

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία εκτιμάται ότι σήμερα Δευτέρα (11/11) θα ανακοινώσει τις προθέσεις της. Αν δηλαδή θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση, δίνοντας τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα παραμείνει στην Κουμουνδούρου, κάνοντας λευκή απεργία.

Άγνωστες παραμένουν και οι προθέσεις των βουλευτών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Η Κουμουνδούρου αναμένει να δει τι θα πράξουν τελικά οι Γιώργος Γαβρήλος, Γιάννης Σαρακιώτης και Γιώτα Πούλου. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως για αρχή θα παραιτηθούν από τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί.

Όλο το Σαββατοκύριακο το βλέμμα της Κουμουνδούρου είχε στραφεί και προς αυτή την κατεύθυνση επιχειρώντας να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις μια σειράς από βουλευτές. Τρεις ακόμη βουλευτές που έχουν κατά καιρούς στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, έντονα μάλιστα, είναι οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Έλενα Ακρίτα και Νίνα Κασσιμάτη. Ωστόσο, η περίπτωση των δύο πρώτων είναι διαφορετική από των υπολοίπων καθώς είναι βουλευτές επικρατείας, δεν ήταν με σταυρό, αλλά προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, Έτσι, τυχόν αποχώρησή τους θα προκαλούσε ιδιαίτερες αντιδράσεις από την Κουμουνδρούρου.

Σε ό,τι αφορά τη Νίνα Κασσιμάτη, η οποία ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί για τις αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μένει να φανεί τι θα πράξει και ποια οδό θα ακολουθήσει, καθώς έχει στηρίξει ανοιχτά και σε πολλές περιπτώσεις τον Στέφανο Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται όμως ότι, είχε τοποθετηθεί πρόσφατα Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά το plan b, μετά την αποχώρηση Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ηγετικά στελέχη κοιτούν και προς την ομάδα των ανεξάρτητων, που πλέον αριθμεί 18 άτομα. Μπορεί στην πλειοψηφία τους να προέρχονται από κόμματα που δεν έχουν καμία ιδεολογική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, ανάμεσά τους υπάρχουν και τρία άτομα που η Κουμουνδούρου έχει στο ραντάρ της. Πρόκειται για τους δύο αποχωρήσαντες βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας και την Αθηνά Λινού.

Όμως, ακόμα και εδώ, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ειδικά στην περίπτωση της Αθηνάς Λινού, μία πιθανή επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ θα σκόνταφτε στην κόντρα με τον Παύλο Πολάκη, η οποία ήταν και η αφορμή για τη διαγραφή της.

Off shore και Πόθεν Έσχες στο στόχαστρο

Οι τελικές αποφάσεις για το ποιες ακριβώς κινήσεις σκοπεύουν να κάνουν θα αποφασισθούν σήμερα, σε ό,τι αφορά στην καταγγελία Πολάκη για ψευδή πόθεν έσχες Κασσελάκη και σχέση του με off shore.

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της πλευράς Κασσελάκη, στη διαρροή ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να απαντά με προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους «λασπολόγους», υποστηρίζοντας ότι το πόθεν έσχες του είναι «κρυστάλλινο».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Αυτές τις ώρες ο Στέφανος Κασσελάκης με την αμέριστη συμπαράσταση και άλλων κέντρων, δίνει λυσσαλέα μάχη για να απωλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κουβαλάει ήδη το στίγμα της αποστασίας και της λογικής, “έχασα κι έφυγα”. Για τα αμείλικτα και αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες και τις off-shore είναι σαφές ότι πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό που αναζητά σε κάθε περίπτωση είναι πολιτικό σωσίβιο στον μη αυτοδύναμο κ. Μητσοτάκη και τη διαπλοκή».

Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: «Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη κατά συκοφαντών και λασπολόγων»
Mε ανάρτησή του στο Facebook,ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι θα προσφύγει και εκείνος άμεσα στη Δικαιοσύνη «κατά των συκοφαντών και λασπολόγων, οι οποίοι παραποιούν και διαστρεβλώνουν- χειρότερα και από τη ΝΔ- την αρχική δήλωση πόθεν έσχες μου».

Η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη