Το παρελθόν της στο πλάι του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά υπερασπίστηκε η προτεινόμενη για τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Άννα Νάκου κατά τη διάρκεια της ακρόασής τη; από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του κ. Παππά να συμμετάσχει στη «νομοθετική διαδικασία για να τεθεί τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». «Είναι προφανές ότι η απόσπασή μου ήταν τιμητική για κάποιον που δεν προέρχεται από την κομματική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος» τόνισε, ενώ άπλωσε δίχτυ προστασίας στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και τον νόμο που εισηγήθηκε.
Σύμφωνα με την ίδια η απόφαση του ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική συγκεκριμένη διάταξη και όχι το σύνολο του νόμου. «Ο σχεδιασμός του νόμου δίνει όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ», είπε και προσέθεσε ότι είχε προχωρήσει σε επαφές με την Κομισιόν, η οποία έκανε παρατηρήσεις, αλλά και διορθώσεις στο νομοσχέδιο. «Ακόμα και όταν χρειάστηκε να συνταχθεί η προκήρυξη ζητήθηκε μελέτη για γνωμοδότηση από δυο πανεπιστήμια», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Εμφανής, πάντως, ήταν η αμηχανία της όταν κλήθηκε να απαντήσει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου αναφορικά με τον τρόπο που κατέθεσε τα χαρτιά της για την πλήρωση της θέσης του αντιπροέδρου. «Όσον με αφορά, το αίτημα το υπέβαλα εγγράφως στην γραμματεία του γραφείο του κ. Υπουργού», ισχυρίστηκε και ξεκαθάρισε ότι δεν έθεσε υποψηφιότητα για συγκεκριμένη θέση. «Δεν ξέρω αν έγινε δημοσίευση πρόσκλησης, παρακολουθώ τα θέματα της επιτροπής ξέρω πότε λήγουν οι θητείες, δεν είναι κάτι κρυφό», συμπλήρωσε.
Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε το γεγονός ότι προκειμένου να υπερασπιστεί την απόσπασή της στο γραφείο Παππά, υπογράμμισε μια τέτοια «μεταγραφή» από μόνη της συνεπάγεται φόρτος εργασίας, αλλά και ευθύνη. «Δεν μπορώ να φανταστώ περιπτώσεις που αποσπάστηκαν σε γραφεία για να εργάζονται λιγότερο», είπε. Σχετικά με το βιογραφικό της και για τους λόγους που επιλέχθη από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου τόνισε: «Αν μπορώ προσωπικά να πείσω τους πολίτες, αν αντεπεξέλθω θα είναι αποτέλεσμα κυρίως της μακρόχρονης εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα».
Νωρίτερα, ο κ. Παπαδημητρίου είχε υποπέσει σε… γκάφα όταν μίλησε για «Ιερά Εξέταση» από τα μέλη της Επιτροπής. Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Τζαβάρα ο οποίος υπενθύμισε ότι η Ιερά Εξέταση αποτελεί μια «σκοτεινή ιστορία» και ότι «δεν ταιριάζουν αυτού του είδους οι αναφορές στη δημοκρατία». Τελικά ο Υπουργός Οικονομίας αναγκάστηκε να ανακαλέσει κακήν κακώς.
Αλέξανδρος Διαμάντης
(Φωτογραφία: Sooc)