Κάποιοι εξεπλάγησαν, ενώ ορισμένοι άλλοι απόρησαν με την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρροή κύκλων της με θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης. Μα καλά ο Μητσοτάκης στοχοποιεί τους εργαζόμενους ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο πίσω αυτό; Τι τελικά από τα δύο συμβαίνει αναρωτήθηκαν πολλοί.
Tίποτα από τα δύο αυτά ενδεχόμενα δεν υφίστανται επιμένει κυβερνητική πηγή η οποία δίνει μάλιστα και την απάντησή της στον πυρήνα του ερωτήματος :
«Πραγματοποιείται μια απεργία την Τρίτη για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.
Η παραπάνω πολιτική προσέγγιση μόνο ως «κεραυνός εν αιθρία» δεν μπορεί να εκληφθεί. Όποιος παρακολουθεί τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα ζητήματα του συνδικαλισμού ακόμα και από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως προέδρου της ΝΔ, μπορεί να διακρίνει τη διαφορετική προσέγγιση που επιχειρεί στο ζήτημα των κινητοποιήσεων. Ο κ.Μητσοτάκης διαχώριζε και διαχωρίζει το δικαίωμα στην απεργία από την λογική των «κατ’επάγγελμα» συνδικαλιστών.
«Καταφεύγοντας σε άνευ λόγου απεργίες, κόντρα στη βούληση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, οι κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου και τις συνέπειες σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κέντρου. Αναλαμβάνουν ετσιθελικά ρόλους που υπερβαίνουν τη θέση τους» ξεκαθάρισε στο liberal.gr πηγή κοντά στον πρωθυπουργό, με αφορμή την στάση που κρατούν ορισμένα μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μιλάνε δημόσια για τα κακώς κείμενα του συνδικαλισμού,παρά τους όποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει η συγκεκριμένη τακτική.
«Οι κατ’επάγγελμα συνδικαλιστές πρωταγωνιστούν, όχι για να διορθωθούν, αλλά για να διαιωνιστούν τα κακώς κείμενα. Στήνουν παραμάγαζα και ασκούν παράλογη εξουσία εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους. Εμφανίζονται να διεκδικούν εργασιακά δικαιώματα την ίδια ώρα που τα αρνούνται στους εργαζόμενους του δικού τους κλάδου. Σκοτώνουν, τελικά, κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων και εξευτελίζουν την έννοια της εύλογης κινητοποίησης» επιμένει η ίδια πηγή.
Θεωρείται σίγουρο πάντως ότι η σαφής ρήξη που προωθεί η κυβέρνηση με κάποιες δυνάμεις που αναπτύσσονται μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα θα προκαλέσει αναταράξεις και θα «φορτίσει» το δημόσιο πολιτικό διάλογο. Πρόκειται όμως για μία συνειδητή πολιτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη , η οποία θα κριθεί και αυτή ...εκ του αποτελέσματος.