Με αναφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποιείται το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (13/01).
«Η Σαουδική Αραβία αποτελεί σταθερό και σημαντικό εταίρο με σημαίνοντα ρόλο στον Κόλπο και στην ευρύτερη περιοχή. Απ' την πλευρά του, το Ριάντ βλέπει την Αθήνα ως μία σταθερή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή δημοκρατία και ως πύλη για την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές αγορές. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας σε μία συγκυρία διεθνών αναταράξεων και τον ρόλο της Ελλάδας ως εμπορικής, επενδυτικής και ενεργειακής γέφυρας της Ασίας και της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη. Είναι το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας της Ελλάδας με χώρα της Μέσης Ανατολής, ενώ πρόκειται για μία διαρκή δομή διμερούς συνεργασίας με επιτροπές ανά τομέα συνεργασίας, στους οποίους θα προεδρεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί», σημείωσε.
Όπως πρόσθεσε, είναι η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Πρίγκιπας Διάδοχος της χώρας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2022, οπότε είχε υπογραφεί η σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, η οποία εδραίωσε τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και τη συστηματική και θεσμοθετημένη συνεργασία σε σειρά τομέων. Ιδιαίτερα στενή είναι η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, αφού η Ελλάδα έχει συμβάλει στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχία Patriot.
Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τέθηκε σε λειτουργία ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, deiktesota.gov.gr, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας των δήμων και περιφερειών της χώρας, μέσω της άμεσης πρόσβασης όλων των πολιτών σε δεδομένα που αφορούν στη λειτουργία και το έργο τους. «Πρόκειται για ένα εργαλείο που αποσκοπεί στην καταγραφή των βασικών στοιχείων της λειτουργίας και δραστηριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συγκριτική αποτύπωση των επιδόσεών τους, μέσω δεικτών ανά τομέα λειτουργίας. Ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μία πραγματική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στην ενίσχυση της δημόσιας λογοδοσίας με αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα: Ορθής διακυβέρνησης, διαφάνειας και άμεσης ανταπόκρισης της διοίκησης», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «20.000 οικογένειες με παιδιά από 2 μηνών έως 2,5 ετών αποκτούν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη δημιουργία νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή και την προσθήκη νέων θέσεων σε υπάρχοντα, την οποία χρηματοδοτεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους δημάρχους, αλλά και τους ιδιοκτήτες βρεφικών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, να αξιοποιήσουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα προκειμένου να αυξήσουν τις θέσεις στους υπάρχοντες δημοτικούς σταθμούς ή να δημιουργήσουν και νέες. Το πρόγραμμα θα διευκολύνει ιδιαίτερα την καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων και μάλιστα σε συνδυασμό με την αύξηση του προϋπολογισμού για τα vouchers, που φέτος άγγιξε τα 380 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.
Στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», που ξεκίνησε τη Δευτέρα (13/01), πέρασε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά», επεσήμανε.
«Αναπροσαρμόζεται η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών αναδόχων από 1.561 ευρώ σε 1.850 ευρώ. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που θα αναλάβουν την φροντίδα ενός παιδιού με αναπηρία. Με την υλοποίηση του προγράμματος, ανάδοχοι γονείς, οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία, συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντάς τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους. Στόχος μας είναι αυτά τα παιδιά να ζήσουν εκτός ιδρυμάτων, μέσα σε ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον», υπογράμμισε.
Επίσης, αναφέρθηκε στην εισαγωγή, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Θέσπιση προδιαγραφών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιβαλλοντική κατάταξη καταλυμάτων, απλούστευση διαδικασίας ίδρυσης τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερες διατάξεις ελέγχου και ενίσχυσης πλαισίου τουριστικών υποδομών». Όπως είπε, «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που ορίζουν, για πρώτη φορά, λειτουργικές προδιαγραφές, καθώς και προδιαγραφές ασφαλείας στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα ελέγχων τήρησης των προδιαγραφών αυτών με μικτά κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού και της ΑΑΔΕ, που θα έχουν δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και προστίμων, αντίστοιχων με τα ισχύοντα για τα τουριστικά καταλύματα.
Θεσμοθετείται ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων, και προαιρετικά των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, με βάση το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Το σύστημα αυτό, που επεξεργάζονται το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, εκφράζει έμπρακτα τη βούληση του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και των φορέων του κλάδου, για την ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας», πρόσθεσε.
Και συνέχισε αναφερόμενος στον τουρισμό: «Το 2024 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό, καθώς καταγράφηκαν ιστορικά υψηλά, τόσο στις αφίξεις όσο και στις εισπράξεις, που εκτιμώνται στα 22 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 20,6 δισ. του 2023. Προσαρμόζοντας τις πολιτικές μας και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, διασφαλίζουμε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα παραμείνει πρωταγωνιστής σε διεθνές επίπεδο».
Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι τίθεται σε άμεση εφαρμογή η διαδικασία του νόμου 5163/2024 για επαρκείς κατώτατους μισθούς, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο. «Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υποδείξουν τα μέλη, τα οποία θα συγκροτήσουν τις δύο Επιτροπές που θα συμμετάσχουν στη διαβούλευση για τον καθορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού για το 2025. Συγκεκριμένα, πρόκειται να συγκροτηθεί Επιτροπή Διαβούλευσης, την οποία θα απαρτίζουν πέντε εκπρόσωποι οργανώσεων εργαζομένων, πέντε εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλοι οι κοινωνικοί εταίροι συγκροτούνται σε ένα ενιαίο Σώμα, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό πόρισμα. Αντίστοιχα, συγκροτείται πενταμελής Επιστημονική Επιτροπή με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων οικονομίας της εργασίας, και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων», επεσήμανε.
Τέλος, υπογράμμισε ότι «την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων».
Αναλυτικά, η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
«Στην Αλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας, όπου πραγματοποιείται το 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός.
Η Σαουδική Αραβία αποτελεί σταθερό και σημαντικό εταίρο με σημαίνοντα ρόλο στον Κόλπο και στην ευρύτερη περιοχή. Από την πλευρά του το Ριάντ βλέπει την Αθήνα ως μια σταθερή και αξιόπιστη ευρωπαϊκή δημοκρατία και ως πύλη για την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές αγορές.
Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας -σε μια συγκυρία διεθνών αναταράξεων- και τον ρόλο της Ελλάδας ως εμπορικής, επενδυτικής και ενεργειακής γέφυρας της Ασίας και της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη.
Είναι το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας της Ελλάδας με χώρα της Μέσης Ανατολής, ενώ πρόκειται για μια διαρκή δομή διμερούς συνεργασίας με Επιτροπές ανά τομέα συνεργασίας, στους οποίους θα προεδρεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Είναι η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία, ενώ ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2022.
Τότε μάλιστα, είχε υπογραφεί η σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, η οποία εδραίωσε τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και τη συστηματική και θεσμοθετημένη συνεργασία σε σειρά τομέων, ενώ ιδιαίτερα στενή είναι η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, αφού η Ελλάδα έχει συμβάλλει στην αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μιας συστοιχίας Patriot.
Σε λειτουργία τέθηκε ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης deiktesota.gov.gr, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας των Δήμων και Περιφερειών της χώρας, μέσω της άμεσης πρόσβασης όλων των πολιτών σε δεδομένα που αφορούν στη λειτουργία και το έργο τους.
Πρόκειται για ένα εργαλείο που αποσκοπεί στην καταγραφή των βασικών στοιχείων της λειτουργίας και δραστηριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συγκριτική αποτύπωση των επιδόσεών τους, μέσω δεικτών ανά τομέα λειτουργίας.
Η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα συγκεντρώνει δεδομένα για 770 στοιχεία και 167 δείκτες, ταξινομημένα σε 12 ομάδες. Τα δεδομένα αυτά αντλούνται είτε απευθείας από υφιστάμενα δημόσια μητρώα με διαλειτουργικότητες, είτε μέσω ερωτηματολογίων που οφείλουν να συμπληρώνουν οι ίδιοι οι ΟΤΑ στην πλατφόρμα.
Ο Κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μία πραγματική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στην ενίσχυση της δημόσιας λογοδοσίας με αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα: ορθής διακυβέρνησης, διαφάνειας και άμεσης ανταπόκρισης της διοίκησης.
Είκοσι χιλιάδες οικογένειες με παιδιά από 2 μηνών έως 2,5 ετών αποκτούν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη δημιουργία νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή και την προσθήκη νέων θέσεων σε υπάρχοντα την οποία χρηματοδοτεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους δΔημάρχους, αλλά και τους ιδιοκτήτες βρεφικών, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, να αξιοποιήσουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα προκειμένου να αυξήσουν τις θέσεις στους υπάρχοντες δημοτικούς σταθμούς ή να δημιουργήσουν και νέες.
Το πρόγραμμα θα διευκολύνει ιδιαίτερα την καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων και μάλιστα σε συνδυασμό με την αύξηση του προϋπολογισμού για τα vouchers, που φέτος άγγιξε τα 380 εκατ. ευρώ.
Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα".
Το πρόγραμμα προϋπολογισμό 223,2 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, τα 44,6 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.
Παράλληλα, το "Εξοικονομώ 2025", που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και άνοιξε για υποβολή αιτήσεων την περασμένη Τετάρτη, συγκεντρώνει πολύ υψηλό ενδιαφέρον, με τις αιτήσεις να υπερβαίνουν, ήδη, τις 20.400.
Αναπροσαρμόζεται η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών αναδόχων από 1.561 ευρώ σε 1.850 ευρώ. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που θα αναλάβουν την φροντίδα ενός παιδιού με αναπηρία. Με την υλοποίηση του προγράμματος, ανάδοχοι γονείς, οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία, συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντάς τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους. Στόχος μας είναι αυτά τα παιδιά να ζήσουν εκτός ιδρυμάτων, μέσα σε ένα σταθερό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.
Εισάγεται την Πέμπτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο "Θέσπιση προδιαγραφών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιβαλλοντική κατάταξη καταλυμάτων, απλούστευση διαδικασίας ίδρυσης τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερες διατάξεις ελέγχου και ενίσχυσης πλαισίου τουριστικών υποδομών». Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που ορίζουν, για πρώτη φορά, λειτουργικές προδιαγραφές, καθώς και προδιαγραφές ασφαλείας στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα ελέγχων τήρησης των προδιαγραφών αυτών με μικτά κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού, και της ΑΑΔΕ, που θα έχουν δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και προστίμων, αντίστοιχων με τα ισχύοντα για τα τουριστικά καταλύματα.
Προβλέπεται η δυνατότητα διαμονής υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στα δωμάτια προσωπικού των ξενοδοχείων, η δημιουργία των οποίων θεσμοθετήθηκε το περασμένο έτος με τον ν. 5121/2024, μια ρύθμιση με θετικό κοινωνικό πρόσημο που αφορά σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπου παρατηρείται έλλειψη προσιτής στέγης.
Θεσμοθετείται ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων, και προαιρετικά των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, με βάση το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Το σύστημα αυτό που επεξεργάζονται το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, εκφράζει έμπρακτα τη βούληση του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και των φορέων του κλάδου για την ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας.
Επιπλέον, απλοποιούνται οι διαδικασίες για επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, ναυλομεσιτικά γραφεία και άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Η ένταξή τους στο καθεστώς γνωστοποίησης επιταχύνει την έναρξη λειτουργίας τους, συμβάλλοντας στη μείωση της γραφειοκρατίας.
Επικαιροποιούνται οι ορισμοί και οι κανονισμοί για τουριστικές υποδομές, όπως τα χιονοδρομικά κέντρα, με στόχο τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας, που θα προσφέρουν ποικιλία δραστηριοτήτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο πνεύμα της προώθησης της βιωσιμότητας και της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης έργων για την άντληση θαλασσινού νερού προς χρήση στις κολυμβητικές δεξαμενές των τουριστικών καταλυμάτων.
Το 2024 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό, καθώς καταγράφηκαν ιστορικά υψηλά, τόσο στις αφίξεις, όσο και στις εισπράξεις, που εκτιμώνται στα 22 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 20,6 δισ. του 2023. Προσαρμόζοντας τις πολιτικές μας και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, διασφαλίζουμε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα παραμείνει πρωταγωνιστής σε διεθνές επίπεδο.
Τίθεται σε άμεση εφαρμογή η διαδικασία του νόμου 5163/2024 για επαρκείς κατώτατους μισθούς, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υποδείξουν τα μέλη, τα οποία θα συγκροτήσουν τις δύο Επιτροπές, που θα συμμετάσχουν στη διαβούλευση για τον καθορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού για το 2025.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να συγκροτηθεί Επιτροπή Διαβούλευσης, την οποία θα απαρτίζουν πέντε εκπρόσωποι οργανώσεων εργαζομένων, πέντε εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά όλοι οι κοινωνικοί εταίροι συγκροτούνται σε ένα ενιαίο σώμα, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό πόρισμα.
Αντίστοιχα, συγκροτείται πενταμελής Επιστημονική Επιτροπή με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων οικονομίας της εργασίας και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων».