«Ο Ρασπούτιν ήταν πανταχού παρών στο χώρο της εισαγγελίας Διαφθοράς, σαν τον Θεό», φέρεται να έχει δηλώσει στους δύο αντιεισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση και ήδη έχουν λάβει καταθέσεις από τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο που εκλήθησαν ως μάρτυρες επίσης.
Αν και δεν κατονόμασε το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται όλοι ως Ρασπούτιν παρέπεμψε στους εισαγγελείς στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, την τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Στο σημείο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελής υποστήριξε πως υπήρξε και συνάντηση με τα ως άνω πρόσωπα προκειμένου να απομακρυνθεί η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη προκειμένου να σταματήσει η επιρροή που ασκούσε ο «Ρασπούτιν».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις σχέσεις που ο ίδιος είχε με την Ξένη Δημητρίου τονίζοντας πως «φίλη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».
Τα ως άνω πρόσωπα από την στιγμή έχουν αναφερθεί στην κατάθεση θα κληθούν πιθανότατα να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.
Ο πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς προσκόμισε έγγραφα που αφορούν υποθέσεις οι οποίες ετέθησαν στο αρχείο και σε δικογραφίες που παρέμεναν στα συρτάρια σημειώνοντας πως υπήρξαν παρεμβάσεις και πάλι από τον Ρασπούτιν προτείνοντας μάλιστα να ανοίξουν εκ νέου ή να διερευνηθούν εκ νέου.
Επανάλαβε ακόμη όσα έχει υποστηρίξει στις σχετικές του αναφορές όπως και την αναφορά του σύμφωνα με την οποία η απόφασή να ασκηθούν διώξεις ακόμη και χωρίς στοιχεία κατά κάποιων εκ των πολιτικών προσώπων που ενέπλεξαν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, ήταν προειλημμένη και μάλιστα από τα τέλη του 2018.