Πολιτική ελαφρότης των μεν και των δε. Κασσελάκης και… Καλλιάνος
Eurokinissi
Eurokinissi

Πολιτική ελαφρότης των μεν και των δε. Κασσελάκης και… Καλλιάνος

Αβρόφρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, για τη μέριμνά του κόμματος να μην καταθέσει υπόμνημα για αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις ευρωεκλογές.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Στίγκας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιοπρέπεια με τον Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα, έχει αξιοπρέπεια και αυτό είναι καλό».

Αυτό δεν φάνηκε καλό στην αντιπρόεδρο της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη που εκείνη τη στιγμή προήδρευε, η οποία έσπευσε να προλάβει τις εντυπώσεις λέγοντας:«κατατέθηκε επιστολή σας θυμίζω».

Και ο Στίγκας τη διόρθωσε: «Για υπόμνημα λέω, όπως έκαναν οι άλλοι».

Δικαίως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζος τους ειρωνεύτηκε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας τους «πως αισθάνονται που τους κάνει κομπλιμέντα ο Στίγκας»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να απασχολεί ούτως ή άλλως. Και αν οι Έλληνες δημιουργοί δεν αντιμετώπιζαν με κάποια αιδημοσύνη την Αριστερά, θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιθεωρησιογραφία.

Όπως η γκάφα που έκανε ο Κασσελάκης. Από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται δαμάζοντας τα κύματα του Αιγαίου, έδωσε συνέντευξή στο Open, ζητώντας μεταξύ άλλων επενδύσεις στην Υγεία. Και υποσχέθηκε πως όταν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος.

Σωστός ως εκεί, αλλά φευ δεν έμεινε εκεί. Ήθελε να φανεί large και δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του το ποσοστό του ΑΕΠ για την Υγεία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ. Ο δημοσιογράφος του επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι σχεδόν στο 6%, εσείς είπατε να πάει στο 5%», με τον κ. Κασσελάκη να απαντά «είπα τουλάχιστον 5%».

Λογικό ήταν που ο Άδωνις τον πήρε στο ψηλό. Με ανάρτησή του τόνισε ότι ο Κασσελάκης ζήτησε οι δαπάνες για την Υγεία να πάνε στο 5%. Το 2022 ήταν ήδη 5,1% και ανέβηκαν και το 2023 και ανεβαίνουν εκ νέου του 2024. Τώρα τις υπολογίζουμε περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ. Άρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να τις μειώσουμε»!

Μικρό δείγμα της πολιτικής α-καταλληλότητας όχι μόνο του συγκεκριμένου αρχηγού αλλά και του επιτελείου του. Ο Πολάκης που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, λόγω επαγγέλματος και κυβερνητικής προϋπηρεσίας, δεν το ξέρει; Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ένιωσε την ανάγκη να ρωτήσει έναν επαΐοντα στο κόμμα του, και να μην ξευτελίζεται;

Και όταν κατάλαβε την γκάφα, επιχειρώντας να τη διορθώσει, την έκανε χειρότερη. Είπε πως εννοούσε επί πλέον 5% (δηλαδή 11%, ποσοστό που ούτε το πλέον οικονομικά εύρωστο κράτος του δυτικού κόσμου δεν διαθέτει). Πλούσια τα ελέη του, αλλά από που θα τα βρει δεν μας είπε.

Η έτερη εικόνα ελαφρότητας, σε ένα σοβαρό ανθρώπινο θέμα, ήταν αυτή του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου.

Βγήκε σε βίντεο κλαίγοντας και τα έβαλε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αττικόν, επειδή ο πατέρας του έπαθε ανακοπή, και δεν είχε μπει σε ΜΕΘ. Μάλιστα απειλούσε κιόλας: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά»!

Το διαχρονικό ελληνικό «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;» τώρα σε κοινοβουλευτική έκδοση.

Από όσο ξέρουμε ο κ. Καλλιάνος μαθηματικά ξέρει. Τον καιρό μας λέει. Με ποιο δικαίωμα και με ποια γνώση απειλεί το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, αφ΄ής στιγμής η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου βεβαιώνει ότι «Η εικόνα του πατρός του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια για εισαγωγή στη ΜΕΘ»;

Διευκρινίζει δε η ανακοίνωση, ότι «η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε». Αλλά δεν ξέρουν οι γιατροί, ξέρει ο Καλλιάνος.

Ίσως ήθελε ειδική μεταχείριση - κοινώς ρουσφέτι - επειδή είναι κυβερνητικός βουλευτής. Σε τι διαφέρει ο εν λόγω από τους αμόρφωτους μπρουτάλ τύπους, που πηγαίνουν στα νοσοκομεία και πλακώνουν στο ξύλο τους γιατρούς επειδή δεν κατάφεραν να διατηρήσουν στη ζωή τον άνθρωπό τους;

Και γιατί πλέον, όσοι έχουν ασθενείς στα νοσοκομεία να μην τον μιμηθούν και να μην επιχειρούν να υποδεικνύουν στους γιατρούς την ενδεδειγμένη κατά τους ίδιους, θεραπεία των συγγενών τους ασθενών;

Και τέλος, γιατί το κόμμα του δεν τον αποδοκίμασε;