Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέλαβε αρχηγός της ΝΔ έθεσε ως πρώτη και βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη που όμως διαχέεται στην κοινωνία μέσω της διανομής του λεγόμενου μερίσματος του πλούτου. Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για επιστροφή στη μεσαία τάξη άλλα και στο σύνολο των πολιτών όλων όσων τους πήρε ο Αλέξης Τσίπρας στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης. Τόσο με την ανάληψη της διακυβέρνησης όσο και με τα μέτρα που ανακοίνωσε δείχνει το δρόμο για την αλλαγή σελίδας φέρνοντας στο προσκήνιο τους νέους και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξή τους.
Με τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά και με τις διευκρινίσεις που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, κήρυξε την επανεκκίνηση της χώρας με το βλέμμα στην επόμενη δεκαετία έχοντας στα χέρια του το χαρτί της ανάπτυξης που προβλέπεται να ανέλθει στο 5,9% για το 2021, με ανάλογες επιδόσεις τα επόμενα χρόνια. Καθόρισε την ατζέντα στην πολιτική και στην οικονομία, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό πως και τα λάθη όταν αναγνωρίζονται και διορθώνονται δεν δύναται να αποτελέσουν τροχοπέδη σε ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό.
Η διανομή του μερίσματος του πλούτου, η επιστροφή όσων οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα πήραν για να δημιουργήσουν υπερπλεονάσματα μπαίνει στο τραπέζι μέσα από τις φοροαπαλλαγές τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών και τη στήριξη νέων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο σύνολό τους, ως αντιστάθμισμα της λογικής των περισσότερων φόρων για να δίνονται επιδόματα χωρίς αντίκρυσμα. Το «δουλειές, δουλειές, δουλειές» που έχει αναφέρει κατ' επανάληψη γίνεται πράξη μέσα από την επιδότηση της εργασίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπου σημαντική συμβολή θα έχουν και οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο ήδη ενεργοποιείται.
Είναι αυτή ακριβώς η ανάπτυξη, όπως και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που προκαλούν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ καθιστώντας το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα, περί κολασμένων χειμώνων και την προσπάθεια επανάληψης των φαινομένων των πλατειών και των αγανακτισμένων, ανενεργό.
Πανικό που εκφράζεται μέσα από τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους υβριστικού χαρακτηρισμούς που αγγίζουν και την οικογένειά του, σε μια προσπάθεια να σηκωθούν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένα κλίμα διχασμού στην κοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου μίλησε για κατευθυνόμενες επιθέσεις, ενώ πρόσφατα στη Βουλή είχε κάνει λόγο για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων. Πέρασε όμως ένα βήμα μπροστά και με την τοποθέτησή του γύρισε την πλάτη στη ρητορική του μίσους αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του να σκιαμαχεί σε μια ανύπαρκτη αρένα.
«Μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στη ΔΕΘ στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα ότι είναι βαθιά νυχτωμένος όποιος θεωρεί πως υπάρχει περιθώριο δημιουργίας κύματος νεοαγανακτισμένων και επαναφοράς συνθηκών ανάλογων με αυτές του 2011.
Η κοινωνία βρίσκεται ήδη μπροστά από τα κόμματα και όσους ανατρέχουν σε κινηματικές... δόξες του παρελθόντος και είναι ακριβώς αυτός ο σφυγμός που δίνει και το σύνθημα για αλλαγές και για την επαναφορά μιας κανονικότητας στις ζωές των πολιτών και στη λειτουργία της κοινωνίας συνδυαστικά πάντα με τις συνθήκες της ανάπτυξης της χώρα και της οικονομίας.
Για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε μπροστά. Απέφυγε λαϊκίστικες εξαγγελίες και έθεσε το πραγματικό διακύβευμα όχι μόνο της επόμενης διετίας, έως τη λήξη της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησής του (την οποία δήλωσε πως θα εξαντλήσει), αλλά και της επόμενης δεκαετίας.
Η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου αποτελούν μονόδρομο όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για τη χώρα και ορθώς τέθηκε στο τραπέζι και το δίλημμα των επόμενων εκλογών που συνδέεται με το παραγόμενο έργο και όχι με τη λογική του πεζοδρομίου, του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης.