Τα μυστικά κονδύλια πρέπει να ξοδεύονται για εθνικούς σκοπούς και όχι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ προανήγγειλε ότι το Ποτάμι θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή και θα ζητήσει έλεγχο.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «με την απομάκρυνση του κ. Κοτζιά, ο κ. Τσίπρας έδωσε μήνυμα προς τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ: Μην συγκρούεσθε με τον Πάνο, γιατί θα φύγετε. Ο κ. Καμμένος είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας. Έχει τη δική του προσωπική ατζέντα. Και ο κ. Τσίπρας φάνηκε για μια ακόμη φορά όμηρος του αρχηγού των ΑΝΕΛ. Αν το πρόβλημα του κ. Τσίπρα ήταν η διγλωσσία, τότε έκοψε λάθος γλώσσα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι “ψεκασμένες” προτάσεις του κ. Καμμένου εκθέτουν τη χώρα, αφού δεν είναι απλώς αρχηγός ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος, που μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς κανείς να τον παίρνει στα σοβαρά. Είναι υπουργός Άμυνας και έχει θεσμικό λόγο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής».
Σε ερώτηση για το αν βλέπει σύντομα πολιτικές εξελίξεις, μετά την απομάκρυνση Κοτζιά, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «το Τσίπρας-Καμμένος είναι αχώριστο κυβερνητικό δίδυμο. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σώμα ένα. Απλώς, έχουν και οι δύο την αγωνία των εκλογών. Και ο καθένας προσπαθεί να μιλήσει στο δικό του ακροατήριο. Ο κ. Τσίπρας κάνει επικοινωνία όποτε το θυμάται αριστερά και ο κ.Καμμένος ακροδεξιά. Αλλά αυτή τη φορά τα δύο κοινά δύσκολο θα παντρευτούν ξανά».
Επανέλαβε μάλιστα κατηγορηματικά ότι «το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση. Ούτε πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση, ούτε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Τελεία και παύλα». Ερωτηθείς αν θα συνεργαστεί το Ποτάμι προεκλογικά με τη ΝΔ ανέφερε: «Αυτόνομο Ποτάμι και ξερό ψωμί. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο των πολιτών με τολμηρές προτάσεις και σχέδιο και είμαι σίγουρος ότι θα μας επιλέξουν. Θα επιβραβεύσουν δηλαδή το γεγονός ότι το Ποτάμι λέει αλήθειες και προτείνει λύσεις. Αυτοί που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα και είναι επιφυλακτικοί με τα κόμματα, δεν θέλουν το κομματικό κράτος και την κυριαρχία των μετρίων. Πρέπει λοιπόν να βρουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ωστόσο, εμφανίστηκε θετικός σε μετεκλογικές συνεργασίες. «Θέλουμε να είμαστε ο κρίσιμος καταλύτης για να αλλάξει πραγματικά η ζωή στη χώρα. Να φύγουμε μπροστά. Αν αυτό είναι το σχέδιο, εμείς έχουμε μελετημένες λύσεις. Και δίχως το Ποτάμι οι λύσεις στην επόμενη Βουλή θα είναι συντηρητικές. Το κενό αν εμείς δεν είμαστε στη Βουλή θα γεμίσει με μερικούς ακόμη λαϊκιστές».
Τέλος, μιλώντας για το επικείμενο Συνέδριο του Ποταμιού, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως θα είναι ένα πραγματικά ανοικτό συνέδριο, ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο διήμερο, στη διάρκεια του οποίου, μεταξύ των άλλων καινοτομιών, έχουν κληθεί να μιλήσουν «φωνές που μας εμπνέουν» όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, η Ελένη Αρβελέρ, ο Ματθαίος Γιωσαφάτ και ο Αρίστος Δοξιάδης. Ενώ, παρόντες θα είναι η Κοινωνία Αξιών, Οικολόγοι, Φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες.