Στα ζητήματα της οικονομίας, τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, τονίζοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι το πώς περνάει η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία και πώς θωρακίζουμε περισσότερο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, το εισόδημα των συμπολιτών μας».
Κάτι που επιτυγχάνεται, συν τοις άλλοις, με τη διασφάλιση πόρων για «δημόσιες επενδύσεις που επιστρέφουν στην κοινωνία», στους τομείς, φερ' ειπείν της παιδείας, της υγείας, των έργων υποδομής, της διαχείρισης του νερού κ.α., είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.
Ζητώντας, επίσης, «να μην ρισκάρουμε με λάθη του παρελθόντος», τόνισε: «Εμείς επιδιώκουμε ανάπτυξη που επιστρέφει στην κοινωνία», είναι κυβερνητική επιλογή, άλλωστε, «οι παρεμβάσεις για το εισόδημα (φορολογικές ελαφρύνσεις κ.α.) να έχουν μόνιμο χαρακτήρα». Και πρόσθεσε: «Όποιες παρεμβάσεις ανακοινώνονται και όσες ανακοινωθούν, έχουν μόνιμο διαρκή χαρακτήρα. Αυτό δίνει ασφάλεια σε κάθε πολίτη να σχεδιάσει κάπως καλύτερα το μέλλον του», ενώ και η χώρα μας - συμπλήρωσε - «καθίσταται ένας ασφαλής, όσο αυτό γίνεται, επενδυτικός προορισμός».
Όσον αφορά δε το πολιτικό τοπίο παρατήρησε ότι είναι «αρκετά πρόωρο και επιπόλαιο να κάνει κανείς εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών», καθώς υπάρχει «μεγάλη μεταβλητότητα και ρευστότητα». Πέρα από τα ποσοτικά στοιχεία, «οι ποιοτικές μετρήσεις δείχνουν ότι χρειάζεται δουλειά» σε τομείς, όπως η πραγματική οικονομία, τα εισοδήματα, οι φοροελαφρυνσεις, κι ακόμη η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια, αναγνώρισε.
Με αφορμή δε, τη δημοσκοπική άνοδο των ποσοστών της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Θ. Κοντογεώργης αντέτεινε ότι «δεν αρκεί ο καταγγελτικός λόγος. Σε κάποιους μπορεί να είναι ευχάριστος άμεσος», αλλά αυτό δείχνει ότι «χρειάζεται μια αμεσότητα, μια λαϊκότητα από εμάς, όχι λαϊκισμός». Και, εν κατακλείδι, έρχεται η ώρα που όλα τα κόμματα που γιγαντώθηκαν για παράδειγμα «μέσα από την κρίση των Τεμπών να καταθέτουν τις προτάσεις τους κι από εκεί και πέρα οι πολίτες θα κρίνουν».
Τι είπε για τους δασμούς Τραμπ και τις ευρωαμερικανικές σχέσεις
Δεύτερο θέμα, οι ευρωαμερικανικές σχέσεις, εκεί όπου επέμεινε ότι «χρειάζεται να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα». Από τη δική μας πλευρά, «θα συντονισθούμε με την κοινή απόφαση της ευρωπαϊκής οικογένειας», σημείωσε με την πρόσθετη παρατήρηση ότι «όλα όσα εξαγγέλλονται, δοκιμάζονται σε επίπεδο αγορών, οικονομιών, κοινωνιών».
Παραλλήλως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε τον στόχο, «να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι της δημοσιονομικής σταθερότητας».
Ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ιστορικές δυσαναλογίες, όπως είπε, σε σχέση με το παράδειγμα του 2008: η πρώτη είναι ότι «η κρίση με τους δασμούς, αν εξελιχθεί, μπορεί προφανώς να γίνει μεγαλύτερη και σημαντικότερη», και η δεύτερη, ότι «η οικονομία μας δεν είναι φτερό στον άνεμο». Άλλωστε, συμπλήρωσε, «δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε αναβάθμιση, κατά δύο μονάδες, τη Μεγάλη Παρασκευή, από τον Οίκο Standard & Poor's».
Ενώ για το θέμα των ημερών και τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε πως «η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από εκείνους που υπηρετούν, λόγω και έργω, την αλληλεγγύη, την προστασία των αδυνάτων, τη συμπερίληψη, την ειρήνη, τα πανανθρώπινα δικαιώματα».
Θ. Κοντογεώργης για Πάπα Φραγκίσκο: Απώλεια για όλη την ανθρωπότητα
«Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος, η απώλειά του δεν αποτελεί απώλεια μόνο για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ελπίζουμε ο διάδοχός του να πορευθεί στον ίδιο δρόμο», ήταν το σχόλιο του Θ. Κοντογεώργη.