Αυτός ήταν ο τίτλος στη συνέντευξη που έδωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας της Χαμάς Ταχέρ- Ελ-Νουνού στους New York Times. O σύμβουλος είπε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που δικαιώνουν πλήρως την επιμονή του Ισραήλ να εξοντώσει και τον τελευταίο θύλακα της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Γάζα.
«Στόχος της Χαμάς δεν είναι να διοικεί τη Γάζα και να φέρνει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα τέτοια… αυτή η μάχη δεν έγινε επειδή θέλαμε καύσιμα ή εργάτες… δεν επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Γάζα… ελπίζω ότι η πολεμική κατάσταση με το Ισραήλ θα είναι μόνιμη και ότι ο αραβικός κόσμος θα σταθεί στο πλευρό μας».
Διαβάζοντας τα παραπάνω λύνονται και οι απορίες γιατί αυτοί οι άνθρωποι δαπανούσαν εκατοντάδες εκατ. δολάρια για τούνελ και δε φρόντιζαν να κατασκευάσουν καταφύγια για τους κατοίκους της Γάζας. Γιατί έκλεβαν φάρμακα και καύσιμα από νοσοκομεία και σχολεία για τις ανάγκες του ένοπλου αγώνα. Με τα ίδια τους τα λόγια αποκαλύπτεται πως ουσιαστικά ήταν ένας στρατός κατοχής. Χρησιμοποιούσε τους πολίτες για τους σκοπούς της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Έτσι εξηγείται και η πληροφορία που διακινούν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πως ο διοικητής της Χαμάς, Αμίν Χάμζα, δεν επιτρέπει 1000 κατοίκους να μετακινηθούν προς νότο, κρατώντας τους ουσιαστικά ομήρους. Η συμπεριφορά των διοικητών της Χαμάς «δένει» απολύτως με τη συνέντευξη του Ταχέρ-Ελ-Νουνού στους NYT.
Kαι το Ισραήλ τι πρέπει να κάνει όταν μια τρομοκρατική οργάνωση που προχώρησε στο γνωστό πλήγμα της 7ης Οκτωβρίου απειλεί με συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων εις το διηνεκές; Ποια είναι η άμυνά του; Ερωτήματα προς «ψυχοπονιάρηδες» που θέλουν, υπό το πρόσχημα ενός νεφελώδους ανθρωπισμού, να καλύψουν τον αντισημιτισμό τους.
Το Ισραήλ μια επιλογή έχει. Την πλήρη καταστροφή της Χαμάς σε πρώτη φάση. Και σε δεύτερη φάση να καταστήσει τη Γάζα περιοχή ακίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών του. Το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος της δεύτερης φάσης επαφίεται αποκλειστικά στις επιλογές της πολιτικής και της στρατιωτικής του ηγεσίας. Τα λάθη του παρελθόντος προφανώς δε θα επαναληφθούν.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ψοφοδεής Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα πληρώσουν αυτές το τίμημα λανθασμένων επιλογών για το μέλλον της Γάζας. Θα τις πληρώσουν οι πολίτες του Ισραήλ. Για αυτό, από μακριά οι προτάσεις και οι συμβουλές είναι εύκολες. Όταν όμως το κακό επισκέπτεται το σπίτι σου τα πράγματα αγριεύουν. Στη Σουηδία έπεσαν πέντε χειροβομβίδες και κατέβασαν τον στρατό στους δρόμους.
Συνεπώς, χωρίς πολλές κουβέντες, ας αφήσουν ΗΠΑ και ΕΕ τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν και για τα μετέπειτα, θα βρεθεί η λύση.
ΥΓ. Γιατί η ηγεσία της Χαμάς δεν επιτρέπει σε μια διεθνή επιτροπή αυτοψία στα υπόγεια των νοσοκομείων της Γάζας;