Ακυρώθηκε και σήμερα η επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης

Ακυρώθηκε και σήμερα η επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης

Ακυρώθηκε για δεύτερη συναπτή μέρα η επιχείρηση εκκένωση της Μαριούπολης, καθώς οι δύο πλευρές αδυνατούν να συνεννοηθούν και επιρρίπτουν η μία κατηγορία στην άλλη για την αποτυχία των συνεννοήσεων.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές και η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας αλληλοκατηγορήθηκαν ότι απέτυχαν να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο έξω από την ουκρανική πόλη  της Μαριούπολης την Κυριακή, τη δεύτερη φορά που οι πλευρές προσπάθησαν να το κανονίσουν.

Η τηλεόραση της Ουκρανίας δείξε έναν μαχητή του Συντάγματος Αζοφικής Εθνικής Φρουράς που είπε ότι οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη-λιμάνι των περίπου 400.000 συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις περιοχές που προορίζονταν να είναι ασφαλείς.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο της αυτονομιστικής διοίκησης του Ντονέτσκ που κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι δεν τήρησαν την περιορισμένη εκεχειρία.

Ο αξιωματούχος των αυτονομιστών είπε ότι μόνο περίπου 300 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα ότι σχεδίαζαν να απομακρύνουν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους από τη Μαριούπολη.