Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όσους έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μια κίνηση που θα κατευνάσει τις αεροπορικές εταιρείες που απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον των αυστηρών περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στα ταξίδια στο εξωτερικό.
Η πίεση αυξάνεται από την αεροπορική βιομηχανία, με τις αεροπορικές εταιρείες να ζητούν επίμονα τη χαλάρωση των περιορισμών εγκαίρως για τον Ιούλιο και για την περίοδο αιχμής κατά την οποία αποκομίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους, όμως η Βρετανία επιμένει στις απαιτήσεις για καραντίνα οι οποίες αποτρέπουν τα ταξίδια.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, η Ryanair, πρόκειται να καταθέσει σήμερα προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της Βρετανίας λόγω της ταξιδιωτικής πολιτικής της. Ωστόσο η Βρετανία δείχνει τώρα πως μια χαλάρωση μπορεί να βρίσκεται στα χαρτιά.
Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει πώς οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα ταξίδια προς τη Βρετανία. Περισσότεροι από τους μισούς ενηλίκους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, με αποτέλεσμα η χώρα να προηγείται μακράν στον τομέα αυτό στην Ευρώπη.
«Αρχίσαμε να εξετάζουμε το ρόλο των εμβολιασμών για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής ομάδας μέτρων υγείας και τεστ για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Η Ryanair, μαζί με τις British Airways και easyJet, έχουν επανειλημμένα καλέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να αποφεύγουν την καραντίνα, καθώς και να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τα ταξίδια σε μερικές χώρες χαμηλότερου κινδύνου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair έχει χαρακτηρίσει «μακελειό» την ταξιδιωτική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου και τέτοια είναι η απογοήτευση της αεροπορικής εταιρείας ώστε θέλει τώρα να καταθέσει αγωγή κατά της κυβέρνησης για το «αδιαφανές» σύστημά της με το οποίο κατατάσσει ταξιδιωτικούς προορισμούς ως πράσινους, πορτοκαλί ή κόκκινους.