Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη (26/03) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια ημέρα που το ενδιαφέρον ήταν στραμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOX600 έκλεισε με πτώση 0,70% στις 548,73 μονάδες. Ο DAX της Φρανκφούρτης κατέγραψε απώλειες 1,17%, στις 22.839,03 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε με άνοδο 0,30% στις 8,689.59 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 0,96% στις 8.030,68 μονάδες. Ομοίως και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,83% στις 39.058,10 μονάδες.
Η Τετάρτη θα ήταν μια πολυάσχολη ημέρα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ανακοίνωση του Spring Statement (μικρός προϋπολογισμός) από την υπουργό Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς.
Η βρετανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,0% φέτος, δήλωσε η υπουργός, επικαλούμενη τις τελευταίες προβλέψεις από το Γραφείο για Δημοσιονομική Υπευθυνότητα. Η νέα πρόβλεψη είναι πολύ πιο αδύναμη από την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 2,0%
Ταυτόχρονα, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε ελαφρώς στο 2,8% τον Φεβρουάριο.
Η Ριβς αναμένεται στο εξής να ανακοινώσει περικοπές δαπανών αξίας δισεκατομμυρίων λιρών ως έναν τρόπο για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που προκλήθηκε από την αύξηση του κόστους δανεισμού από το πρώτο δημοσιονομικό της σχέδιο που δημοσιεύθηκε το περασμένο φθινόπωρο.