Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με “Spindle Transfer”, τεχνική παρέμβασης στο μιτοχονδριακό DNA των ωαρίων

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με “Spindle Transfer”, τεχνική παρέμβασης στο μιτοχονδριακό DNA των ωαρίων

Ηρθε στον κόσμο το πρώτο μωρό με τη μέθοδο “Spindle Transfer”, μια τεχνική που παρεμβαίνει στο μιτοχονδριακό DNA των ωαρίων και ξεπερνά προβλήματα υπογονιμότητας. Η ανακοίνωση έγινε στο 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που έγινε στην Αθήνα με χορηγό το ΙΑΣΩ.

Την ανακοίνωση έκαναν στο συμπόσιο οι επιστήμονες Παναγιώτης Ψαθάς, Κωνσταντίνος Κωσταράς, Gloria Calderon και Nuno Costa Borges, ενώ όπως τονίστηκε από τους ειδικούς, η χώρα μας είναι πρωτοπόρος σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου, κ. Θέμης Μαντζαβίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: "Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι οι Έλληνες γιατροί διαθέτουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ισχυρή θέληση και μέσα από σκληρή δουλειά, έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο επίκεντρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο συγκέντρωσε τόσους πολλούς σημαντικούς ομιλητές, αλλά και ακροατές και η επιτυχία αυτή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερα ζευγάρια. Η επιστήμη είναι εδώ, εξελίσσεται συνεχώς και υπόσχεται ακόμα περισσότερες καινοτομίες στο άμεσο μέλλον".

 

Τo 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: “Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2017 συγκέντρωσε διεθνές ενδιαφέρον. Το Συμπόσιο διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Conception of Life” και συγκέντρωσε περισσότερους από 500 συνέδρους από τον ιατρικό, επιστημονικό, αλλά και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και περισσότερους από 55 κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν κάλυψαν εκτενέστατα θέματα υπογονιμότητας και λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική και βιοτεχνολογία.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, οι εργασίες του συνεδρίου κάλυψαν θέματα όπως:

  • Σύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο
  • Παρένθετη μητρότητα
  • Εξατομικευμένη φαρμακευτική πρόκληση ωορρηξίας
  • Πολυκυστικές ωοθήκες - νέες προοπτικές
  • Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Παρελθόν – Παρόν & Μέλλον
  • Ενδομητρίωση και Υπογονιμότητα
  • Spindle transfer: Από την έρευνα στη γένεση του 1ου παιδιού
  • Πτωχή Ωοθηκική Ανταπόκριση
  • Εξατομικευμένες θεραπείες IVF
  • Κατάψυξη όλων των εμβρύων (freeze all)
  • Υποστήριξη ωχρινικής φάσης και αποτυχίες Εμφύτευσης των Εμβρύων
  • Διατήρηση Γονιμότητας – κατάψυξη ωαρίων

Χρυσοί χορηγοί του Συμποσίου ήταν το ΙΑΣΩ και η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – IASO.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://ivfsymposium.gr και
στο 210–36.34.690