Η απουσία των αγοραστών ήταν εμφανέστατη από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, ενώ οι λιγοστοί πωλητές κατάφεραν αρχικά να ρίξουν το γενικό δείκτη κάτω από κρίσιμα τεχνικά σημεία και στη συνέχεια με τη «βοήθεια» της πορείας των ξένων αγορών, διευρύνθηκαν οι απώλειες. Γενικευμένη ήταν η υποχώρηση των τιμών όταν ο Γ.Δ. έχασε τις 866 μονάδες, σημείο από όπου διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών και καθορίζει τη μεσομακροπρόθεσμη τάση. Η ανοδική διάσπαση που έγινε πριν τρεις συνεδριάσεις δεν επιβεβαιώθηκε με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν κινήσεις αύξησης ρευστότητας και να αυξηθεί κάπως και ο ημερήσιος τζίρος που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν χαμηλός.
Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά με την αγορά εργασίας να προσθέτει διπλάσιες των εκτιμήσεων θέσεις εργασίας, αλλά να εκλαμβάνεται από τους επενδυτές ως στοιχείο που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στη FED να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τις αυξήσεις επιτοκίων.
Έτσι τα παράγωγα στη Νέα Υόρκη γύρισαν χαμηλότερα, τα πολύτιμα μέταλλα έχασαν έδαφος και ενισχύθηκαν σημαντικά οι αποδόσεις των ομολόγων. Το γύρισμα αυτό έφερε πίεση και στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ τον Ιούλιο προστέθηκαν 528 χιλ. θέσεις εργασίας έναντι 398 χιλ. τον Ιούνιο και υπερδιπλάσιες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν 250 χιλ. Η ανεργία υποχώρησε στο 3,5% από 3,6% με τις εκτιμήσεις να περιμένουν πως θα παρέμενε αμετάβλητη.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 849,23 μονάδες με απώλειες 2,11% και τζίρο 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε προσυμφωνημένα πακέτα. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως 2,29%. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 3,46% με την Alpha Bank να χάνει 5,73%, την Πειραιώς 4,32%, την Εθνική 3,27% και τη Eurobank 1,49%. Ο όγκος ήταν αξιόλογος στις περισσότερες συστημικές. Με σημαντική πτώση 5,05% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η ΔΕΗ, ενώ η Lamda έχασε 4,21%, ο ΟΠΑΠ, 3,63%, η Μυτιληναίος 3,53% και η Coca Cola 3,35%. Στον αντίποδα με άνοδο 1,31% έκλεισε η ΕΥΔΑΠ καθώς η διοίκηση ενημέρωσε για την ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης και μεταξύ των θεμάτων είναι και η διανομή μερίσματος. Με άνοδο άνω του 1% και η Ελλάκτωρ και λίγο μικρότερη του 1% ο ΟΤΕ. Από το σύνολο των μετοχών 74 υποχώρησαν και 40 ενισχύθηκαν. Ξεχώρισε η πτώση κατά 9,92% της Attica Group παρά την ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Με απώλειες επίσης έκλεισαν Mermeren, Κέκροψ, Τράπεζα Αττικής και Performance. Στις ανοδικές ο χαμηλός όγκος ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν Οίκος Σπύρου, Φιερατέξ, Ελινόιλ και Βιοτέρ.
Σημειώνεται πως σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης έχασε 0,21%, ενώ ο τραπεζικός είχε άνοδο 3,02%.