Το παραπάνω αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα συνυπολογίζοντας το πολύ θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, και δη στις ΗΠΑ, όπου ανακοινώθηκαν εκ νέου χαμηλά επίπεδα 18μήνου στις αιτήσεις ανεργίας, (στις 340 χιλ), και μάλιστα ακόμα χαμηλότερα από τα χαμηλότερα αναμενόμενα επίπεδα.
Και με δεδομένο ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει το τελευταίο προπύργιο της Fed για την παράταση παρέμβασης στους επιτοκιακούς στόχους και τη συν αυτώ λογική παύση της ανόδου των χρηματιστηρίων, είναι λογικό οποιαδήποτε -όπως η εν λόγω- θετική ειδησεογραφία να επιδρά σημαντικά στην ψυχολογία των επενδυτών.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με ελαφρές απώλειες της τάξεως του 0,11%, στις 917 μονάδες. Η συνεδρίαση δεν φαίνεται να προσθέτει κάποιο νέο δεδομένο στη γενικότερη μεσοπρόθεσμη εικόνα, η οποία βεβαίως παραμένει υπέρ της συνέχισης της υφιστάμενης ανοδικής τάσης.
Εξάλλου, οι χαμηλοί ημερήσιοι τζίροι των 45,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,3 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, δεν είναι αντιπροσωπευτικοί μιας επικίνδυνης πτωτικής ημέρας, τουναντίον το «μάζεμα» των ημερήσιων απωλειών από τα μισά της ημέρας και μετά υπονοεί μια γενικότερη έλλειψη κατευθυντικότητας.
Σε αυτό συνεπικουρούν τα μικτά πρόσημα, καθώς ο 25άρης είχε 14 πτωτικές μετοχές, ενώ στο σύνολο έκλεισαν 72 καθοδικές έναντι 37 ανοδικών και 59 αμετάβλητων.
Για τη συνέχεια, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές της ΔΕΗ, με ανοιχτό το μέτωπο της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, έως την Παρασκευή, του Ελλάκτορα, του ΟΠΑΠ και φυσικά των τραπεζών Αlpha, ETE και Eurobank, που έχουν δώσει αγοραστικά σήματα και διατηρούν ένα πολύ ενδιαφέρον στήσιμο με πολλά περιθώρια ανόδου.
Οι 911 μονάδες για τον ΓΔ είναι το νέο επίπεδο στήριξης, με κύριο την περιοχή των 899-902 μονάδων.