Ακόμα μια συνεδρίαση με μέτριους συναλλακτικούς όγκους και μικρό εύρος διακύμανσης ήταν η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ο Γενικός Δείκτης (-0,5%) δεν φαίνεται να ξεκολλάει από την περιοχή 805-795, παρά την πρωινή ανοδική προσπάθεια. Παρεμφερής ήταν η εικόνα και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,58%), που δοκίμασε τρις το επίπεδο των 1.900 μονάδων, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει.
Παρά τη... ραστώνη, οφείλουμε να υποδείξουμε δύο ενδιαφέροντα σημεία που ίσως χρειασθούν για τη συνέχεια. Πρώτον, την τεχνική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου εν συνόλω, όπως αποτυπώνεται στην απόδοση του ΔΤΡ (-0,89%).
Επί τούτου, ο ΔΤΡ έχει δώσει ένα βραχυπρόθεσμο αγοραστικό σήμα με το χθεσινό χάσμα διαφυγής στο άνοιγμα των 505 μονάδων, το οποίο μάλιστα επιβεβαίωσε γρήγορα με την ενδοσυνεδριακή επιστροφή στις 491 μονάδες.
Επομένως, με στοπ τις 490 (ωριαίο κλείσιμο) έχουμε long τον ΔΤΡ με «εύκολο» στόχο τις 513 μονάδες και επόμενο τις 545.
Δεύτερον, την εξίσου διστακτική συμπεριφορά διεθνώς, ελλείψει ιδιαίτερης ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αφορμή (ή καταλύτης) για τη συνέχεια.
Επιμένοντας στις τράπεζες, η Eurobank (-1,36%) έχει αρκετά καλή εικόνα. Η δε συμπεριφορά του ΔΤΡ δεν παραπέμπει σε πτωτικό γράφημα, κάτι που έχει την αξία του συνυπολογίζοντας και τον ούτως ή άλλως ανοδικό μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα του Χρηματιστηρίου.
Επιπλέον, η Πειραιώς (-2,82%) φαίνεται ότι... υπάκουσε στη στήριξη των 1,03 ευρώ προσεγγίζοντάς την, σε πείσμα της ανοδικότητας της προαναφερθείσας Eurobank, ενώ σημειώνεται και η αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά της Alpha Bank (-2,45%), που έχει τιμήσει πολλάκις το δικό της οχυρό των 0,85 ευρώ.
Τα παραπάνω, βεβαίως, επιδέχονται αναθεώρησης στην περίπτωση άτσαλης έκβασης, κάτι που θα συμπαρασύρει και το υπόλοιπο ταμπλό.
Κατά τα άλλα, φαίνεται να συντηρούνται δυνάμεις στα λοιπά δεικτοβαρή χαρτιά, τα οποία περιφέρονται εντός στενού εύρους που σημειώνουμε συχνά τόσο σε αναλύσεις όσο και στο live.
Από τις μεσαίες, η Κρι Κρι (+1,21%) έκλεισε στα ιστορικά της υψηλά, έχοντας τρομερή επιμονή σε αυτά όπως και η Infoquest (+3,86%) που δοκίμασε ενδοσυνεδριακά νέα ιστορικά υψηλά.
Επισημαίνεται ότι και οι διεθνείς χρηματαγορές δεν έχουν κάποια κατεύθυνση βραχυπρόθεσμα. Εξαίρεση όλων ο Nasdaq που ήδη σημειώνει νέα ιστορικά υψηλά, απόρροια της μετοχικής του σύνθεσης/στάθμισης.
Οι υπόλοιποι δείκτες, είτε των ΗΠΑ είτε της Ευρώπης, δεν δίνουν κάποιο σημάδι το οποίο θα επηρεάσει άμεσα και την ελληνική χρηματαγορά, είτε στην ανοδική, είτε στην καθοδική κίνηση.