Ν. Δένδιας για Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ/EUROKINISSI
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ/EUROKINISSI

Ν. Δένδιας για Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο X ότι: «Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος: Ημέρα περισυλλογής για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Eλάχιστος φόρος τιμής στα εκατομμύρια των θυμάτων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι. Ένα έγκλημα που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί», υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

ΥΠΕΞ: Χρέος μας να εντείνουμε τη συλλογική μάχη κατά του αντισημιτισμού

«Είναι χρέος μας να εντείνουμε τη συλλογική μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων και να εργασθούμε από κοινού για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών με για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Όπως σημειώνει, είναι «χρέος όλων μας και το βάρος της ευθύνης να μεταλαμπαδεύσουμε τον σεβασμό, τη γνώση και τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος στις νεότερες γενεές, ώστε να μην επαναληφθεί "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" το ειδεχθέστερο έγκλημα, η μαζική κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Η 27η Ιανουαρίου 2025 σηματοδοτεί την 80η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου από τον σοβιετικό στρατό και τιμάται η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Έξι εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν από τους Ναζί σε ολόκληρη την Ευρώπη και ανάμεσά τους 67.151 Έλληνες. Στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας αποτίουμε φόρο τιμής.

Σήμερα, με λιγοστούς πια μαζί μας από τους Επιζώντες, μεγαλώνει το χρέος όλων μας και το βάρος της ευθύνης να μεταλαμπαδεύσουμε τον σεβασμό, τη γνώση και τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος στις νεότερες γενεές, ώστε να μην επαναληφθεί «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» το ειδεχθέστερο έγκλημα, η μαζική κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.

Είναι χρέος μας να εντείνουμε τη συλλογική μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων και να εργασθούμε από κοινού για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων».