Η θεατράλε, και απολύτως ελεγχόμενη έκρηξη του γραμματέα του ΚΚΕ στη Βουλή για τον… Παπαρατσένκο και τα «φιντάνια» που «ξεθαύουν τον αντικομουνιστικό οχετό», ήταν τόσο χαριτωμένη που έγινε αμέσως thread στο twitter.
Μέχρι εκεί.
Η βεβαιότητα του γραμματέα ότι «ο λαός θα σώσει τον λαό» όταν θα οικοδομήσει «το κράτος των εργατών» και του λαού κόντρα στη βαρβαρότητα που αναβλύζει από παντού», δεν είχε την ίδια απήχηση στα νέα μέσα.
Ο… Παπαρατσένκο του Δ. Κουτσούμπα σάρωσε.
Το «κράτος των εργατών» που έχουν στο μυαλό τους στον Περισσό δεν εξασφαλίζει το μέλλον στον ψηφιακό κόσμο δουλειάς, ούτε αυτό που ονειρεύεται η ελληνική οικογένεια το 2022, για τα παιδιά της.
Είχε δίκιο ωστόσο ο γραμματέας του ΚΚΕ, λέγοντας ότι τελειώνοντας η χθεσινή συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Στον χώρο δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές. Αλλιώς το εννοεί το ΚΚΕ αλλιώς το κατανοεί ο κόσμος. Ειδικά ο κόσμος της εργασίας.
Αυτή τη στιγμή στη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού εντοπίζονται σε τομείς όπως προγραμματιστές, μηχανικούς υπολογιστών, υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών, ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρονικοί logistics, υδραυλικοί τεχνολόγοι τροφίμων, υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου.
Οι επιχειρήσεις, όχι μόνο δεν βρίσκουν προσωπικό υψηλών προσόντων αλλά ούτε εξειδικευμένους τεχνίτες. Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 40.000 κενές θέσεις για πληροφορικάριους και τεχνίτες.
Η αριστερή αντιπολίτευση, σε όλες τις εκδοχές της, θεωρεί ότι κάνει το χρέος της απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τους ανέργους ζητώντας μια οριζόντια αύξηση του κατώτατου μισθού. Η οποία βεβαίως το πρώτο που συμπαρασύρει προς τα πάνω είναι οι αμοιβές στο δημόσιο!
Σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης από τη Ν.Δ κανείς πολιτικός αρχηγός δεν προκάλεσε μια συζήτηση στη Βουλή, δεν υπέβαλε μια ερώτηση στον πρωθυπουργό για τα θέματα της ανεργίας και της αγοράς εργασίας.
Δεν είναι τυχαίο.
Απομένει έτσι ο… οδοστρωτήρας των δικαιωμάτων, όπως αποκαλεί τον Κ. Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, να ψάχνει τον τρόπο τα πολλά χρήματα που πάνε στην κατάρτιση των ανέργων, να πιάνουν τόπο. Να αφορούν επαγγέλματα που μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά και καλούς μισθούς στους νέους ανθρώπους. Στους ανέργους που δεν θέλουν να γίνουν «τουβλάκια» να χτίσουν κάποιοι το κράτος των εργατών.
Αθεράπευτα νεοφιλελεύθερος υπουργός μιας... κυνικής κυβέρνησης, ο Χατζηδάκης έβαλε την υπογραφή του και στη συνεργασία ΟΑΕΔ - Microsoft. Τώρα η συνεργασία με τη Microsoft, προηγουμένως με την Google, την Amazon Web Services και τη Cisco.
Για να προλάβει τους εγχώριους… παραπαρατσένκο, το αρμόδιο υπουργείο εξηγεί πως οι δεξιότητες που επιλέγονται καλύπτουν πραγματικά κενά στην αγορά εργασίας λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και αξιοποιώντας στοιχεία και αναλύοντας δεδομένα χιλιάδων επιχειρήσεων, μέσα από την πλατφόρμα LinkedIn.
Προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης επί συγκεκριμένων δεδομένων, όχι στο γάμο του Καραγκιόζη.