Ας προσπαθήσουμε να βγούμε από τις συντριπτικές εντυπώσεις που δημιουργεί η αδιανόητη αναφορά του Πέτρου Δούκα - δυστυχώς έμεινε αναπάντητη από έναν ευπρεπή άνθρωπο της πολιτικής που όφειλε αντί για το λεπτό γάντι της ειρωνείας να χρησιμοποιήσει γάντι του μποξ – για να ξανασυστηθούμε.
Ο όλεθρος του 2007 στην Ηλεία, μόνον στους κυνικούς και πορωμένους θυμίζει πως κέρδισαν ή πως έχασαν, τότε τις εκλογές. Στους πολίτες με στοιχειώδη συνείδηση θυμίζει τον πόνο και τον θρήνο για τους νεκρούς. Ανακαλεί το σοκ για τα παιδιά που κάηκαν, τα λιόδεντρα, τα μελίσσια, τα δέντρα, τα πατρογονικά σπίτια. Αντίστοιχα σε αυτά παραπέμπει ο όλεθρος στο Μάτι. Τα τριχίλιαρα που δόθηκαν και τα διχίλιαρα που θα φαγώνονταν αν δίνονταν, δεν ευθύνονται για τις εκλογές που κερδήθηκαν το 2007 και τις εκλογές που χάθηκαν το 2019.
Οι δυο πρωθυπουργοί, Κ.Καραμανλής και Αλ. Τσίπρας, επί των ημερών των οποίων συνέβησαν οι τραγωδίες στην Ηλεία και στο Μάτι, κρίθηκαν επί του συνόλου της πολιτικής και του πολιτικού υποδείγματος που εισέφεραν στο δημόσιο βίο της χώρας.
Με τον ίδιο τρόπο κρίθηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Με αυτό τον τρόπο προφανώς θα κριθεί όταν έρθει η ώρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Για όσα έχει πει προεκλογικά και όσα έκανε μετεκλογικά. Για το ύφος της εξουσίας της, για τη συνέπεια ή την ασυνέπεια της.
Για την αποτελεσματικότητα της να προστατέψει τη ζωή, το εισόδημα των ανθρώπων, τις δουλειές, την εθνική κυριαρχία, το περιβάλλον, τα δικαιώματα.
Για την προοπτική που δίνει ή δεν δίνει στους πολίτες.
Το 2022 ξαναζεσταμένο debate ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιος ευθύνεται περισσότερο, ποιον και γιατί αμνήστευσε ο κ.Τσίπρας, ο πλέον κατάλληλος να το οργανώσει είναι ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Στο twitter. Για να γελάσει και ο τελευταίος πικραμένος.
Να προκαλεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ debate για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «Μαυρογιαλούρος» επειδή υποχρεώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ιδιωτική εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν είναι ανέκδοτο.
Ο Μητσοτάκης, πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ το 2004 και το 2007 όταν βρέθηκε σε υπουργικό θώκο ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης το 2013, έκανε ότι μπορούσε για να γίνει αντιδημοφιλής έως μισητός στην καλύτερη πελατεία του ελληνικού κράτους.
Τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και όσους επιδιώκουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
Θυσίασε τις ασφαλέστερες ψήφους, προς χάριν της πεποίθησής του ότι η χώρα χρειάζεται καλύτερο δημόσιο τομέα για να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ αρνήθηκε να ψηφίσει για ΠτΔ τον προτεινόμενο από τον κ. Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλο, επειδή μεταξύ των άλλων όπως έγραψε στην περίφημη επιστολή «Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους». Θυμούνται στη Χαριλάου Τρικούπη το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου και ποιους τακτοποίησε;
Έλεγε στις συνεντεύξεις του στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2019: «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη, «Είμαι ο τελευταίος που θα σταθεί μπροστά σας σήμερα και θα σας πει για αύξηση του κατώτατου μισθού».
Απ’ αυτόν τον Μητσοτάκη ζητάνε τα ρέστα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές συνεργαζόμενες δυνάμεις για Μαυρογιαλουρισμό;