Του Αντώνη Πανούτσου
Τα περί αποποινικοποίησης του καψίματος της σημαίας και της σύγκλισης με την Χρυσή Αυγή που είπε στην συνέντευξη στην Βραδυνή ο Νίκος Παρασκευόπουλος μπορούν να έχουν μεγάλη ή μικρή σημασία. Η σημασία των δηλώσεων του θα εξαρτηθεί από την αντίδραση της κυβέρνησης. Αν από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ζητηθεί να παραιτηθεί από του βουλευτικού του αξιώματος σημαίνει ότι τέτοιες θέσεις δεν μπορούν να εκφράζονται. Εάν η αντίδραση είναι «κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να εκφέρει την γνώμη του», πρέπει να περάσει 24ωρο για να εκφραστούν σημαίνει ότι οι γνώμες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης χωράνε στην κυβέρνηση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει άνοιγμα στα δύο άκρα.
Δείχνει ότι το show του Πάνου Καμμένου στην Ρω δεν ήταν ανεξάρτητη παραγωγή της ΑΝΕΛ φιλμ, με έκτακτη συμμετοχή της κυράς της ΤΩ Ελένης Αυλωνίτου αλλά συμπαραγωγή με την Κουμουνδούρου. Έτσι ο κόσμος να συνηθίζει σε χρυσαυγίτες σε επίσημες εκδηλώσεις σε ημιανάπαυση και με τα Ray ban. Με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο Πυγμαλίωνα να κρίνει την πρόοδο της Χρυσής Αυγής, αν έμαθε να συμπεριφέρεται και να μπορεί να μπει στην εξουσία.
Επίσης δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπορεί να γίνει Μπούμκα της υποκρισίας. Τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο Σκάι είχε αναφερθεί στις ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις που θα είχε η ύπαρξη μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής» ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολς του είχαν πάθει υστερία. Με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να ανεβάζει tweet «Εκλογική σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως λέει ο Πάγκαλος; Κυβερνητική σύμπραξη ΝΔ-ΧΑ, όπως λέει ο Μπ. Παπαδημητρίου; Και τα δύο; Όλα για την εξουσία». Μετά τις δηλώσεις του Παρασκευόπουλου το κυριακάτικο tweet του Παπαδημούλη ήταν «Η σημερινή Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως ριζικές αλλαγές». Έτσι για να εμπεδώσουν όλοι ότι ο αγλαός Παπαδημούλης δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Η θέση του Νίκου Παρασκευόπουλου για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας προκάλεσε αντίδραση της Χρυσής Αυγής. Το κείμενο δεν ήταν μακροσκελές. Oύτε καν πρωτογενές στο site της Χ.Α. Ήταν αντιγραφή από άλλο εθνικιστικό site. Ονόμαζε όμως ονόματα. Εκτός του Παρασκευόπουλου το μόνο όνομα που αναφερόταν ήταν του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που «είχε χαρακτηρίσει αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε αλητάμπουρα, να καίει την ελληνική σημαία».
Η θέση του Παρασκευόπουλου δεν είχε για παραλήπτες τους χρυσαυγίτες. Ούτε για τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων. Ελέχθη για τους απαράτσικ της Κουμουνδούρου, που ανά εβδομάδα πρέπει να καθησυχάζεται ότι αντίθετα με τις θέσεις στα γραφεία των υπουργών η επανάσταση δεν είναι μετακλητή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση πάθαινε το επάρατο λαλά όταν κάποιος αναφερόταν στην θεωρία των άκρων. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε όχι μόνο να αποδείξει ότι τα δύο άκρα μπορούν να είναι όμοια αλλά ότι χωράνε και στο ίδιο κόμμα.