«Οι λαοί μας, αν και βρίσκονται πολύ μακριά από χιλιομετρικής άποψης, εντούτοις είναι πολύ κοντά από άποψη ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας και θεώρησης των πραγμάτων. Μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες δημοκρατικής παράδοσης και μια ηρωική ιστορία αγώνων για την ελευθερία, που συνιστούν τη στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ένας νέος, σύγχρονος διεθνισμός.»
Αυτό έγραφε το 2013 στον Νικολάς Μαδούρο ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που ο τότε πρέσβης της μακρινής αυτής χώρας στην Αθήνα παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες εργαζόμενες σε αυτή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να ζητά από τα θύματα να δείξουν «πολιτική ωριμότητα».
Ένα από τα πέντε θύματα του τότε πρέσβη που εκπροσωπούσε ιδιοσυγκρασίες κουλτούρες και θεώρησης πραγμάτων των κυβερνήσεων Τσάβεζ και μετέπειτα Μαδούρο έχει σπάσει τη σιωπή του (μαζί με ένα ακόμη από τα πέντε θύματα προχώρησε σε καταγγελίες και μηνύσεις). Η υπόθεσή του εκδικάστηκε και εκκρεμή η αποζημίωση που επιδικάστηκε και ζητά την δικιά του δικαίωση δεδομένου ότι πέραν της απίστευτης κατάστασης που έζησε εργαζόμενη στην πρεσβεία της Βενεζουέλας μετά την απόλυσή της υπέστη και έναν «επαγγελματικό» διωγμό αδυνατώντας να βρει αλλού εργασία μετά το 2015.
Πρόκειται για την τότε Σεφ που επωνύμως έχει καταγγείλει όσα υπέστη και την σεξουαλική παρενόχληση που βίωνε στα χέρια του τότε πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα και η οποία και χθες μιλώντας στο Mega επανέλαβε αυτά που ανέφερε και στην δίκη αλλά και νωρίτερα.
Ότι πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ίδια και τις υπόλοιπες γυναίκες θύματα του τέως πρέσβη που διακονούσε την «θεώρηση των πραγμάτων» να μην μιλήσουν για όσα υπέστησαν. Το πολιτικό αυτό στέλεχος τις κάλεσε να δείξουν «πολιτική ωριμότητα» για να μην πληγεί το ανερχόμενο τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπάρξουν συνέπειες στα μάτια του κόσμου λόγω των σχέσεων που είχε με την Βενεζουέλα.
Το όνομα του στελέχους δεν αναφέρθηκε. Κυκλοφορούν πολλές φήμες αλλά μόνο οι γυναίκες θύματα του πρώην πρέσβη μπορούν να το αναφέρουν αφού αυτές δέχθηκαν και τις σχετικές προτροπές. Το ερώτημα όμως παραμένει και βαραίνει ως σκιά πάνω από την Κουμουνδούρου που αν μη τι άλλο οφείλει να διευκρινίσει αν πρόκειται για πρώην ή νυν στέλεχος καθώς και να κινήθηκε με γνώμονα αυτά που αναφέρονται και στην επιστολή που είχε στείλει το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας στον Νικολάς Μαδούρο και στην οποία πέραν των παραπάνω περί «ιδιοσυγκρασίας», «κουλτούρας» και λοιπών δεσμών εφιστούσε και την προσοχή στο ανερχόμενο αστέρι της μπολιβοριανής επανάστασης, διάδοχο του Τσάβεζ και πρόεδρο ακόμη και σήμερα μιας ρημαγμένης, διαιρεμένης και πτωχευμένης χώρας.
«Τέλος» ανέφερε στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 «εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα». Και προσέθετε πως «Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».
Η εν λόγω επιστολή δεν έχει διαψευσθεί. Η εργαζόμενη σεφ που επωνύμως καταγγέλλει όσα καταγγέλλει και έχει δικαιωθεί και από την δικαιοσύνη επίσης δεν έχει διαψευσθεί παρά τα όσα υποστήριζε το 2016 ο Π. Κουρουμπλής περί προσπάθειας των ΜΜΕ και της τότε αντιπολίτευσης να πλήξουν την αριστερά και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οπότε παραμένει το ερώτημα σχετικά με το πολιτικό πρόσωπο που παρενέβη και που έθεσε το «συμφέρον της αριστεράς» πάνω από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και την εν γένει συμπεριφορά του τότε πρέσβη σε βάρος εργαζόμενων γυναικών στο όνομα των οποίων ομνύουν όπως και στο όνομα του «ηθικού πλεονεκτήματος» της αριστεράς.