Το ρεπορτάζ αναφέρει πως την Δευτέρα μπήκαν στην Ισπανία 6.000 μετανάστες προερχόμενοι από το Μαρόκο. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, ώστε ο Ισπανός πρωθυπουργός ματαίωσε το ταξίδι του στο Παρίσι. Μάλιστα η ισπανική κυβέρνηση ανέπτυξε και δύναμη τεθωρακισμένων στην περιοχή της Θέουτα, ενώ συγχρόνως προχώρησε σε 2.700 επαναπροωθήσεις στο Μαρόκο.
Η λαλίστατη και επικριτική, απέναντι στην πατρίδα μας, ευρωπαία επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον δεν επέκρινε την κυβέρνηση της Ισπανίας—στην οποία συμμετέχουν και οι Podemos, οι ομογάλακτοι του ΣΥΡΙΖΑ-- για τις μαζικές επαναπροωθήσεις, αλλά το Μαρόκο που επιτρέπει άτακτες αναχωρήσεις. Μια συμπεριφορά που δεν μπορώ να εκτιμήσω αν εδράζεται σε μια αντιπάθεια προς την Ελλάδα ή σε μια συμπάθεια προς την Τουρκία. Πιθανόν η μεροληπτική στάση της να οφείλεται σε ένα συνδυασμό των δύο παραπάνω αιτιών.
Οι φωτογραφίες που έρχονται από την περιοχή της Θέουτα απεικονίζουν και ένα ψηλό φράκτη, αλλά επειδή είναι σοσιαλιστικής κατασκευής δεν ενοχλεί τις αριστερές ψυχούλες στην Ελλάδα. Σιωπούν. Ενώ ο εγχώριος είναι εθνικιστικός, ρατσιστικός, νεοφιλελεύθερος.
Ποιο είναι το συμπέρασμα από την στάση της ισπανικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης; Στην διαχείριση των κρατικών υποθέσεων δεν χωρούν ιδεοληψίες και διεθνιστικές μπούρδες.
Στην μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του και την υπόσταση του, προστατεύει τα σύνορα του. Να υπενθυμίσω τι συνέβη στην Ελλάδα το 2016 επί κυρίας Τασίας. Τότε η πατρίδα μας έγινε ένα ξέφραγο αμπέλι και τα σύνορα της ένα «σουρωτήρι».
Η χώρα παραδόθηκε στους «αλληλέγγυους» και σε ΜΚΟ που δρούσαν ανεξέλεγκτα. Τι σχέση είχε εκείνη η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών με την προχθεσινή στάση της ισπανικής κυβέρνησης; Υποτίθεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο συνασπισμός που κυβερνά την Ισπανία κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.
Η σκληρή στάση των Ισπανών παραπέμπει ευθέως στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίστηκε πέρσι τον Μάρτιο την απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών—περίπου 15.000—οι οποίοι είχαν καταστεί πιόνια του τουρκικού κράτους. Θυμούμαστε τις τσιρίδες των αριστερών και των αριστερούληδων που διαμαρτύρονταν γιατί οι δυνάμεις φύλαξης των συνόρων μας, μαζί με τους εθνοφύλακες, έκαναν την δουλειά τους. Δεν άφησαν τους εισβολείς να περάσουν.
Σχετικά πρόσφατες είναι και οι καταγγελίες ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που στρέφονται ουσιαστικά εναντίον της πατρίδας τους για τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Η κα. Γιόχανσον δεν απέδωσε μομφή στην Τουρκία, όπως έπραξε με το Μαρόκο, αλλά άφησε αιχμές για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της FRONTEX, η οποία επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα μας, που υπάρχουν σε πείσμα του Α. Τσίπρα.
Είμαστε τυχεροί γιατί τον Μάρτιο του 2020 χειρίστηκε την κρίση στον Έβρο πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, που έκανε απλώς καλά την δουλειά της. Όπως την κάνει και αυτές τις ημέρες η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας.