Τι πιο αυτονόητο από το να μείνει το μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αντί να κυνηγάει... νέα γήπεδα! Το φώναζα εδώ και χρόνια, αλλά σε κάποιους ακουγόταν περισσότερο λογικό να προσπαθούν να βρουν οικόπεδα στο Βοτανικό, πριν καταλάβουν το αδιέξοδο και επιλέξουν, πλέον, το προφανές.
Εχουμε να κάνουμε με γήπεδο που:
* Πρώτο και σπουδαιότερο, υπάρχει.,
* Δεύτερο, έχει φιλοξενήσει τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες.
* Τρίτο, παραμένει μια πολύ δυνατή έδρα για την ομάδα.
* Και τέταρτο, διαθέτει γύρω γύρω τεράστιους χώρους για να μπορέσει να αναπτύξει η μπασκετική εταιρεία τις εμπορικές της δραστηριότητες.
Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε η δυνατότητα να φτιάξει νέο γήπεδο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός «για να είναι κοντά στο ποδόσφαιρο και στον ερασιτέχνη», θα βλέπαμε αυτή την πανέμορφη εγκατάσταση που υπάρχει, να μαραζώνει χωρίς σοβαρό λόγο.
Ηδη το ΟΑΚΑ ρημάζει κομμάτι - κομμάτι, παρ’ ότι τα περισσότερα γήπεδα χρησιμοποιούνται ακόμη. Κάποια στιγμή θα φύγουν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ της ΑΕΚ, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να ξαναγυρίσει, οπότε το μόνο που έμενε για ένα συγκρότημα που κόστισε εκατομμύρια ευρώ θα ήταν να κλείσει.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ζητήσει άλλη μια φορά παλιότερα τον χώρο για να τον ανακαινίσει «στα πρότυπα του ΝΒΑ». Το project δεν προχώρησε και τα τελευταία νέα που είχαμε αφορούσαν νέο γήπεδο στο Βοτανικό, σε οικόπεδο που... δεν υπάρχει αλλά θα το αγόραζε ο Δήμος της Αθήνας! Εκτιμήθηκε, ότι αν κάποιος επενδυτής σκεφτόταν σοβαρά για τον σύλλογο, θα προτιμούσε στεγασμένα όλα τα τμήματα στο ίδιο μέρος. Ομως, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ (που λέει ότι την πουλάει, αλλά μάλλον δεν...) αποφάσισε, πλέον, να τραβήξει τον δικό του μοναχικό δρόμο. Το πιθανότερο, ότι αργά ή γρήγορα θα ενεργοποιηθεί ξανά.
Ο Αυγενάκης φαίνεται πως άρπαξε την ευκαιρία μόλις τη βρήκε μπροστά του. Οπως δήλωσε, ετοιμάζεται να το παραχωρήσει για 50 χρόνια, να το πάρει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός και να το κάνει καινούργιο, ξεφεύγοντας και από την αισθητική '90’s που κυριαρχεί. Είναι πολύ μεγάλο σε έκταση, άρα και σε βοηθητικούς χώρους, με πολλά επίπεδα, διαδρόμους, αίθουσες, κλειστά γήπεδα, προπονητήρια και ό,τι άλλο χρειάζεται για να δημιουργήσει καταστήματα και τα υπόλοιπα που απαιτούνται... Εδώ ταιριάζει το «κάλιο αργά»...