Η NN Hellas, υποστηρίζει το TEDxAthens, το οποίο φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260.
Ως χορηγός αλλά και με τη συμμετοχή της Φιλίππας Μιχάλη, Διευθύνουσας Συμβούλου και Προέδρου Δ.Σ., η εταιρία θα αναδείξει τις ευκαιρίες, τις προεκτάσεις και τις προκλήσεις της μακροζωίας.
Η κα Μιχάλη, θα συνομιλήσει με την Dr. Maria Neira, Δ/ντρια του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, Περιβάλλοντος & Κοινωνικών Προσδιοριστικών Παραγόντων Υγείας του Π.Ο.Υ. και τον Κωνσταντίνο Σοφικίτη, γνωστό φωτογράφο του “National Geographic” και δημιουργό του Marabou Project, ο οποίος θα μοιραστεί εμπειρίες από τα ελληνικά νησιά με τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας.
Καθώς η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται και οι ιατρικές εξελίξεις προχωρούν, η πιθανότητα να ζήσουμε περισσότερο από κάθε προηγούμενη γενιά είναι γεγονός. Όμως, η μακροζωία δεν σημαίνει μόνο περισσότερα χρόνια, αλλά και καλύτερα χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ για το 2024, μια μακρά και καλή ζωή, προϋποθέτει έναν συνδυασμό σωματικής, ψυχικής και οικονομικής ευημερίας.
Στο TEDxAthens 2024, η κα Μιχάλη πρόκειται να μιλήσει για τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σε κοινό ηλικίας 18-79 ετών. Θα εστιάσει στη στάση των Ελλήνων απέναντι στη μακροζωία, στις ανησυχίες που αυτή επιφέρει, καθώς και στις δυνατότητες που προκύπτουν για τους πολίτες, ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν κάθε στάδιο της ζωής τους.
Το πάνελ με τη συμμετοχή της NN Hellas, «Μακροζωία & Καλή Ζωή: To ανατρεπτικό μοντέλο διαβίωσης για 100+ χρόνια», θα πραγματοποιηθεί στις 14:20, στην εναλλακτική σκηνή.
Η NN Hellas στηρίζει πρωτοβουλίες που ενημερώνουν και αφυπνίζουν σχετικά με τις τάσεις του μέλλοντος - τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο ΤEDxAthens 2024 “X Machina”: Where Humanity Meets its Digital Destiny, πρόκειται να φιλοξενηθούν μια σειρά από ομιλίες, εκδηλώσεις και διαδραστικές δράσεις που προωθούν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και διερευνούν τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας.