Anthropic: Συμφωνία με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες για πρόσβαση στο Claude
Shutterstock
Shutterstock

Anthropic: Συμφωνία με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες για πρόσβαση στο Claude

Η Anthropic ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συνεργαστεί με την Palantir, την εταιρεία data mining, και την Amazon Web Services (AWS) για να παρέχει στις υπηρεσίες πληροφοριών και αμυντικών βιομηχανιών των ΗΠΑ πρόσβαση στο μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης Claude της Anthropic.

Τα νέα έρχονται καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός προμηθευτών Τεχνητής Νοημοσύνης, για στρατηγικούς και δημοσιονομικούς λόγους, προσβλέπουν σε συμφωνίες με πελάτες της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ. Η Meta αποκάλυψε πρόσφατα ότι διαθέτει τα μοντέλα της Llama σε αμυντικούς εταίρους, ενώ το OpenAI επιδιώκει να δημιουργήσει μια στενότερη σχέση με το Υπουργείο Άμυνας.

Η επικεφαλής πωλήσεων της Anthropic ανέφερε ότι η συνεργασία της εταιρείας με την Palantir και την AWS θα «καταστήσει λειτουργική τη χρήση του Claude» στην πλατφόρμα της Palantir, αξιοποιώντας τη φιλοξενία AWS.

Το Claude, το οποίο έγινε διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Palantir νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί στο διαπιστευμένο αμυντικό περιβάλλον του Palantir, το Palantir Impact Level 6 (IL6), που φιλοξενείται στην υποδομή AWS.

Το IL6 του Υπουργείου Άμυνας προορίζεται για συστήματα που περιέχουν δεδομένα που θεωρούνται κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια και απαιτούν «μέγιστη προστασία» από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή χειραγώγηση.

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή φέρνοντας υπεύθυνες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης σε ταξινομημένα περιβάλλοντα των ΗΠΑ, ενισχύοντας τις αναλυτικές ικανότητες και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα σε ζωτικής σημασίας κυβερνητικές λειτουργίες», δήλωσε η επικεφαλής πωλήσεων της Anthropic.

«Η πρόσβαση στον Claude στο Palantir στο AWS θα εξοπλίσει τους οργανισμούς άμυνας και πληροφοριών των ΗΠΑ με ισχυρά εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορούν να επεξεργαστούν και να αναλύσουν γρήγορα τεράστιες ποσότητες πολύπλοκων δεδομένων. Αυτό θα βελτιώσει δραματικά την ανάλυση πληροφοριών και θα επιτρέψει στους αξιωματούχους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, θα εξορθολογίσει τα καθήκοντα που απαιτούν πόρους και θα ενισχύσει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα σε όλα τα τμήματα».