Την εκτίμηση ότι τα φάρμακα που βασίζονται σε αντισώματα, παράγωγα αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει και άλλα αντιιικά σκευάσματα αποτελούν τη «γέφυρα» μέχρι να υπάρξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο Άντονι Φάουτσι.
Ο Φάουτσι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και επικεφαλής σύμβουλος κατά του κορονοϊού της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε μιλώντας στο περιοδικό Journal of the American Medical Association, ότι στόχος να αποφύγουν οι ασθενείς την ανάπτυξη της σοβαρής πνευμονικής βλάβης για την οποία χορηγείται το remdesivir της Gilead και το αντιφλεγμονώδες φάρμακο δεξαμεθαζόνη.
"Εστιάζουμε πάρα πολύ τώρα στη θεραπεία της πρώιμης λοίμωξης, ή στην πρόληψη" είπε ο Φαουτσι σε συνέντευξη στο περιοδικό την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Ο Φάουτσι εξέφρασε εκ νέου την πεποίθηση ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να εγκριθεί στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021, ωστόσο υποστήριξε η διάθεση του στην κοινότητα θα αργήσει λίγο παραπάνω.
Ενημερώνοντας άλλωστε το Κογκρέσο προ ημερών για την πρόοδο των ερευνών που διεξάγονται από τους επιστήμονες, ο Φαουτσι τόνισε ότι "υπάρχει ελπίδα" για περισσότερα από ένα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021. Πρόσθεσε όμως ότι η διάθεση στην κοινότητα θα πάρει περισσότερο διάστημα, ίσως από το "δεύτερο τρίμηνο του 2021".