Επαναφέρει την πρότασή του για αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία, o Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του στην Παριζιέν.
H σύνοδος κορυφής με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, και τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, είχε πετύχει τον στόχο της: να αμβλυνθεί η οξεία γαλλογερμανική ένταση μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι «δεν αποκλείει» την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, η οποία είχε εξοργίσει τους περισσότερους συμμάχους του, οι οποίοι ήταν εχθρικοί προς την ιδέα αυτή.
Μετά τη συνάντηση την Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Καγκελάριο Σολτς, ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε σε συνέντευξή του ότι ναι μεν υπάρχει μεγάλη σύγκλιση για τους στόχους και την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά οι δυο χώρες αποκλίνουν στρατηγικά.
Η Γερμανία διαιωνίζει την παράδοση της μη επέμβασης, ενώ το γαλλικό δόγμα βασίζεται στην στρατιωτική αυτονομία, ως πυρηνική δύναμη.
Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα σενάρια, ο Μακρόν δεν αποκλείει ότι «θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις» προσθέτοντας «η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε ».
Στροφή 180 μοιρών της στάσης του Γάλλου Προέδρου από εκείνη στην αρχή του πολέμου τότε που δεν επιθυμούσε η Δύση να ταπεινώσει τη Ρωσία. Ο Μακρόν πλέον θεωρεί το καθεστώς του Κρεμλίνου αντίπαλο που απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να συγχαρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν γιατί η εκλογή του «είναι ραμμένη», όπως είπε χαρακτηριστικά «με το θάνατο εκείνων που μάχονται για τον πλουραλισμό στη Ρωσία.»