Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος- Δύο νεκροί και 25 τραυματίες, γερμανικής υπηκοότητας ο δράστης (vid)

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος- Δύο νεκροί και 25 τραυματίες, γερμανικής υπηκοότητας ο δράστης (vid)

Σε συναγερμό βρίσκεται η πόλη Μανχάιμ, στη δυτική Γερμανία, καθώς τοπικά ειδησεογραφικά μέσα μεταδίδουν ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος. Όπως αναφέρει η Bild, δύο άτομα σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 15 σοβαρά, ενώ οι Αρχές μέχρι το απόγευμα επιβεβαίωσαν τον έναν νεκρό. 

Ταυτόχρονα, το νοσοκομείο στο Μάνχαϊμ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δύο ενήλικες και ένα παιδί λαμβάνουν «ιατρική περίθαλψη».

«Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάιμ δημιούργησε μια μονάδα έκτακτης ανάγκης στην καφετέρια για να αντιμετωπίσει τον αριθμό των τραυματιών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Υπήρξαν αναφορές στη Γερμανία ότι μέχρι και 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. Ο αριθμός των νεκρών στο Μάνχαϊμ είναι δύο, αναφέρει και το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος, ενώ, σύμφωνα με την Bild έχει γερμανική υπηκοότητα και είναι 40 ετών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, ο δράστης πάσχει από ψυχική νόσο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν. Περισσότερες πληροφορίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. Στο πλαίσιο αυτό, ενδέχεται να υπάρξουν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων μετέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο είναι καλυμμένο με κάποιο μουσαμά μετά το περιστατικό χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κάποιον νεκρό ή τραυματία. 

Σύμφωνα με δήλωση ενός αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, με δύο ανθρώπους να έχουν ανακτήσει τις αισθήσεις τους.

Η εφημερίδα «Rheinpfalz» ανέφερε ότι το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα από το υδραγωγείο μέχρι το σημείο της καρναβαλικής παρέλασης και πως η μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μάνχαϊμ ετοιμάζεται να υποδεχθεί αριθμό θυμάτων.

H γερμανική εφημερίδα Bild μετέδωσε ως πληροφορία ότι ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η τοπική ιστοσελίδα manheim24 περιέγραψε ότι ένα μαύρο SUV κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από μια πλατεία προς ένα συντριβάνι στο οποίο βρίσκονταν αρκετά άτομα.

Δεν είναι σαφές ακόμα εάν επρόκειτο για δυστύχημα ή για εσκεμμένη πράξη.