Καθώς οι επιθέσεις με drones στο Κίεβο που το Κρεμλίνο ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζονται, ο σύνδεσμος με το Ιράν φαίνεται όλο και περισσότερο. Τα αδιέξοδα της εισβολής στην Ουκρανία αναγκάζουν το Κρεμλίνο να αποκαλύπτει όλο και περισσότερα από τα κρυφά χαρτιά του, όπως για παράδειγμα τη σχέση του με το ιρανικό καθεστώς, τη στιγμή που οι σύμμαχοι του διεθνώς μειώνονται.
Η συνεχιζόμενη οπισθοχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία έχει μεγαλώσει το διακύβευμα για το ρωσικό καθεστώς. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο αυξάνεται το κόστος για το Κρεμλίνο αλλά και για τον Ρώσο πρόεδρο προσωπικά. Πέρα από το πολιτικό κομμάτι, τα αποθέματα των εξοπλισμών στη Ρωσία μειώνονται με γοργούς ρυθμούς. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πλησιάζουμε στον ένατο μήνα του πολέμου, που απ’ ότι φαίνεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν προετοιμασμένος για να διαρκέσει τόσο πολύ. Αντί ωστόσο για ένα blitzkrieg, το Κρεμλίνο βλέπει να εκτυλίσσεται μία μακρά πολεμική αναμέτρηση.
Κατά συνέπεια, τα drones-καμικάζι που φαίνεται να έχει προμηθευτεί η Μόσχα από το Ιράν της επιτρέπουν να στρέφεται εναντίον των στόχων που θέτει, ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι στρατιωτικοί. Επιπρόσθετα το χαμηλό κόστος της δράσης τους της δίνουν τη δυνατότητα να εκτελεί πολλαπλά χτυπήματα και να δρα τιμωρητικά απέναντι στον αντίπαλο της.
Η Τεχεράνη βέβαια δεν δέχεται την ύπαρξη αυτού του συνδέσμου που την ενώνει με τη Μόσχα. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ζόσεπ Μπορέλ ανακοίνωσε πως η ΕΕ θα ψάξει συγκεκριμένα στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δείχνοντας πως στη Δύση είναι ενήμεροι για το τι συμβαίνει σήμερα. Πολλοί άλλωστε κάνουν άμεσα τη σύνδεση με το ταξίδι του Ρώσου πρόεδρου στην Τεχεράνη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν Ιμπραήμ Ραϊσί τον Ιούλιο με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στο κέντρο του Κιέβου μιλώντας για μία νέα συμμαχία που αναδύεται.