Χέγκσεθ: Αντιδράσεις για ένα τατουάζ του στα αραβικά - Τι αναφέρει
Screen grab by X/ NEXTA
Screen grab by X/ NEXTA

Χέγκσεθ: Αντιδράσεις για ένα τατουάζ του στα αραβικά - Τι αναφέρει

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τατουάζ που φέρει στο χέρι του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ. 

Συγκεκριμένα, το τατουάζ αναφέρει τη λέξη «kafir», δηλαδή «άπιστος», σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Χέγκσεθ φαίνεται να είχε το τατουάζ και σε μια άλλη φωτογραφία στο Instagram που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2024, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guaridan.

Ορισμένοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν τον Χέγκσεθ επειδή το τατουάζ θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό για τους μουσουλμάνους, ειδικά καθώς ο στρατός των ΗΠΑ επιδιώκει να εκπροσωπεί ένα ευρύ σύνολο θρησκειών. Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 έως 6.000 μέλη του αμερικανικού στρατού ασπάζονται το Ισλάμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αντιδράσεις για ισλαμοφοβία

Τέτοια τατουάζ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των ακροδεξιών ισλαμοφοβικών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χέγκσεθ εμπλέκεται σε διαμάχη που σχετίζεται με τα τατουάζ. Ο υπουργός Άμυνας έχει επιδείξει στο παρελθόν τατουάζ που υποδηλώνουν μια επιδοκιμασία της «αισθητικής των σταυροφόρων» μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των ακροδεξιών. Το προηγούμενο αμφιλεγόμενο τατουάζ του βρίσκεται στον δεξιό δικέφαλό του - ακριβώς δίπλα στο νέο. Λέει «Deus Vult», που μεταφράζεται στα λατινικά ως «Ο Θεός το θέλει», και πιστεύεται ότι είναι μια πολεμική κραυγή των σταυροφόρων. Ο Χέγκσεθ έχει επίσης ένα τατουάζ στο στήθος του με τον σταυρό της Ιερουσαλήμ, γνωστό και ως σταυρό των σταυροφόρων λόγω της διάδοσής του κατά τη διάρκεια των χριστιανικών σταυροφοριών.

Ο Πιτ Χέγκσεθ, βετεράνος του αμερικανικού στρατού και πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι από τα πρόσωπα που έχουν κάνει αίσθηση στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του Πεντάγωνου.

Το όνομα του έχει συνδεθεί με τη γκάφα ολκής της διαρροής συνομιλιών ανώτατων αξιωματούχων όπου αποκαλύπτονταν σχέδια για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά των Χούθι της Υεμένης.

Τ