Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να σταματήσει η χώρα να ενισχύει την Ουκρανία, επειδή το κόστος για τη χώρα θα ήταν μεγάλο. Παράλληλα, τόνισε πως φοβάται ότι οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου μπορεί να πιέσουν την Ουκρανία να συναινέσει σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία που δεν θα είναι προς το συμφέρον της.
Ερωτηθείς από το BBC εάν πιστεύει ότι η ηγεσία έχει να κάνει με την ηθική και εάν υπάρχουν περιστάσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να παραιτηθεί, επεσήμανε την υποστήριξη της Ουκρανίας ως ένα θέμα για το οποίο θα τον οδηγούσε σε παραίτηση.
«Φυσικά νομίζω ότι η ηγεσία έχει να κάνει με την ηθική. Αν μου έβαζαν θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε την ουκρανική υπόθεση γιατί γινόταν πολύ δύσκολο και το κόστος της υποστήριξης αυτού του λαού ήταν πολύ μεγάλο όσον αφορά τον πληθωρισμό, την οικονομική ζημιά, θα δεχόμουν ότι είχα χάσει ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα και θα πηγαίνω. Αλλά δεν το βλέπω αυτό», ανέφερε.
«Πάρα πολλές χώρες λένε ότι αυτός είναι ένας ευρωπαϊκός πόλεμος που δεν είναι απαραίτητος… και έτσι η πίεση θα αυξηθεί για να ενθαρρύνει –να εξαναγκάσει, ίσως– τους Ουκρανούς σε μια κακή ειρήνη», είπε από την πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι, όπου παρευρίσκεται για μια σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας.
Τόνισε δε ότι οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμο θα ήταν επικίνδυνες για τη διεθνή ασφάλεια και «μια μακροπρόθεσμη οικονομική καταστροφή».