15ο Sympossio Greek Gourmet Touring: Ο όμιλος Aldemar ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στην Ευρώπη
ΟΜΙΛΟΣ ALDEMAR

15ο Sympossio Greek Gourmet Touring: Ο όμιλος Aldemar ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στην Ευρώπη

Το Greek Comfort Food είναι το concept του φετινού Sympossio Greek Gourmet Touring.  To κορυφαίο γαστρονομικό project, μια πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar που μετρά ήδη τον 15ο χρόνο της, ταξιδεύει και φέτος την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης. 

Tο tour του Sympossio είναι σε εξέλιξη και έχει ήδη διαδώσει τις ελληνικές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα στην Αγγλία, στη Σλοβακία, στο Μιλάνο, το Κόμο και τη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ πρόκειται να επισκεφτεί ακόμα την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σκωτία. 

Από την έναρξή του, το Sympossio έχει καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός, ο οποίος με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ της Aldemar, ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού στο εξωτερικό. 

Η φετινή θεματική, με την έμπνευση και την επιμέλεια των σεφ Γιώργου Χατζόπουλου, Μανόλη Ρουμπάρη και Θοδωρή Λυκοτόμαρου, εστιάζει στην παλιά ελληνική κουζίνα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους. 

Σερβίρει συνταγές που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες, τότε που μαμάδες και γιαγιάδες με λίγα και απλά υλικά δημιουργούσαν πιάτα που έμοιαζαν μαγικά, γιατί περιείχαν αγάπη και φροντίδα. Αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις γευστικές εμπειρίες μεταφέρει στους συμμετέχοντες του το Sympossio.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές, επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι και food influencers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα και να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. 

Βασικός πυλώνας σε αυτήν την αποστολή είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες και χορηγοί, οι οποίοι με προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας γίνονται οι ιδανικοί ambassadors της ελληνικής γαστρονομίας και κατ‘ επέκταση φιλοξενίας.

Η AEGEAN Airlines, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γνωστά ελληνικά brands από τον χώρο των τροφίμων όπως Κύκνος, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΜΕΒΓΑΛ, Hellenic Fine Oils, Creta Vinifera, Douros Farm, Koronzi Bros, Κρεοπωλείο Μαλλιόπουλος Παναγιώτης, Meligyris, αλλά και τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία Kinsterna, H&P Hotels που ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Aldemar ταξιδεύουν τις γαστρονομικές της παραδόσεις της χώρας μας στο εξωτερικό.

«Πρέπει να γυρίσουμε πίσω, στη γνησιότητα του προϊόντος, στη γνησιότητα της συνταγής, στη γνησιότητα της παράδοσης» εξηγεί ο εμπνευστής του Sympossio Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, «αυτό που μας κάνει Έλληνες και μας ξεχωρίζει από όλους τους άλλους λαούς».