Υποτροφίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση (MPA)

Υποτροφίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση (MPA)

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει υποτροφίες για το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση για το Χειμερινό Εξάμηνο 2024, το οποίο αρχίζει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι υποτροφίες είναι ύψους 30%, υπό τη μορφή μείωσης των διδάκτρων, με το τελικό κόστος των διδάκτρων του προγράμματος να διαμορφώνεται στα €4536. Οι υποτροφίες ισχύουν μόνο για το εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών. 

Όροι και Προϋποθέσεις: 

  • Οι υποτροφίες αφορούν το Χειμερινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο 2024. 
  • Οι υποτροφίες ισχύουν για τα δίδακτρα του προγράμματος μόνο και δεν συμπεριλαμβάνουν το κόστος αγοράς βιβλίων και άλλα τέλη, όπως το τέλος εισδοχής.
  • Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι οι υποψήφιοι προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης εισδοχής για το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (MPA), μέσω της ιστοσελίδας https://www.unic.ac.cy/apply, και πληρούν τα κριτήρια εισδοχής του προγράμματος. 
  • H δυνατότητα διεκδίκησης υποτροφίας ισχύει και για αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή/και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης επικοινωνήστε με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών στο +357 22 841528 (από Κύπρο) ή στο +30 210 6748293 (από Ελλάδα).

Σχετικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση (MPA)

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση (MPA) δίνει τη δυνατότητα για εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, παρέχεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε λειτουργούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε άτομα που σκοπεύουν να απασχοληθούν στη Δημόσια Υπηρεσία, σε Ημικρατικούς Οργανισμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε Δήμους και Κοινότητες, Δημόσιους Οργανισμούς, Φορείς ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη μίας οριζόντιας κουλτούρας μάθησης σε σχετικά θέματα στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση θεωρητικών υποδειγμάτων Δημόσιας Διοίκησης και στη συστηματική εξέτασή τους σε σχέση με τα μοντέλα και τις πρακτικές της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Υπό το πρίσμα αυτό, αναδεικνύονται η φύση και η λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και Διαχείρισης, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο τομείς και υπηρεσίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συσχετίζονται και αλληλοεπηρεάζονται, ενώ εντοπίζονται ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής με στόχο την παραγωγή πρακτικής και εφαρμοσμένης γνώσης για την καλύτερη αντιμετώπιση των σημερινών σχετικών προβλημάτων και προκλήσεων.