Ανταλλαγή επαίνων μεταξύ Έ. Μασκ και Ντ. Τραμπ για το εργοστάσιο της Tesla

Ανταλλαγή επαίνων μεταξύ Έ. Μασκ και Ντ. Τραμπ για το εργοστάσιο της Tesla

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις μετά την ανακοίνωση της Tesla για την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στο Όστιν του Τέξας. 

Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter "Μπράβο στον Έλον Μασκ για την συμφωνία να κτίσει το εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Κράτησε το λόγο του. Η Tesla και το Τέξας θα είναι νικητές".

Από την πλευρά του ο Μασκ ο οποίος είναι γνωστό ότι επικροτεί πολλές από τις απόψεις του προέδρου απάντησε μέσω Twitter "Ευχαριστούμε εκ μέρους της ομάδας της Tesla. Ανυπομονούμε".

To επόμενο "Gigafactory" (όπως ονομάζει τα εργοστάσιά της η Tesla) επί αμερικανικού εδάφους θα κατασκευαστεί στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε επίσημα προ ημερών ο Μασκ. Οι προσπάθειες για την εύρεση της κατάλληλης περιοχής όπου θα αναγερθούν οι καινούργιες εγκαταστάσεις διήρκεσαν αρκετό διάστημα μέχρι να βρεθεί το μέρος όπου θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ η διαδικασία καθυστέρησε περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, το εργοστάσιο θα ονομάζεται "Giga Texas" και θα καλύπτει εμβαδόν 2.000 εκταρίων. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τόσο τα Model 3 και Model Υ, τα οποία θα διατίθενται στην αμερικανική αγορά, όσο και το Cybertruck και ο τράκτορας Semi. Σύμφωνα με όσα είπε ο Μασκ οι προδιαγραφές του θα είναι οι πιο σύγχρονες και θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος.