«Στενές επαφές» άκρως... επικίνδυνου τύπου με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό φαίνεται πως είχαν δορυφόροι της υπηρεσίας Srarlink του Έλον Μάσκ, καθώς σύμφωνα με αναφορά που κατέθεσε το Πεκίνο στον ΟΗΕ σε δύο περιπτώσεις ο διαστημικός σταθμός υποχρεώθηκε σε ελιγμούς αποφυγής προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η αναφορά της Κίνας περιγράφει δύο γεγονότα, την 1η Ιουλίου και την 21η Οκτωβρίου, ημερομηνίες, μάλιστα, κατά τις οποίες ο κινεζικός διαστημικός σταθμός CSS "Tiangong" ήταν επανδρωμένο.
Σύμφωνα με το Πεκίνο το CSS "Tiangong" έχει παραμείνει σε μια σχεδόν σταθερή τροχιά σε υψόμετρο περίπου 390 χιλιόμετρων σε τροχιακή κλίση περίπου 41,5 μοιρών, από τότε που εκτοξεύτηκε στις 29 Απριλίου. Από τις 16 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου, ο δορυφόρος Starlink-1095 εισήλθε σε σταθερή κάθοδο από την αρχική του τροχιά 555 χιλιομέτρων σε υψόμετρο περίπου στα 382 χιλιόμετρα, και στη συνέχεια παρέμεινε εκεί, δημιουργώντας κίνδυνο πιθανής σύγκρουσης. Το CSS αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έναν ελιγμό αποφυγής την 1η Ιουλίου όταν τα δύο διαστημικά σκάφη είχαν «στενή επαφή», ανέφερε το σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου του ΟΗΕ για Υποθέσεις Εξωτερικού Διαστήματος.
Ο δεύτερος δορυφόρος, ο Starlink-2305, άλλαζε παρομοίως την τροχιά του τον Οκτώβριο με μια «άγνωστη» στρατηγική ελιγμών και αλλεπάλληλα τροχιακά σφάλματα, αναγκάζοντας και πάλι το CSS να εφαρμόσει ελιγμό αποφυγής σύγκρουσης, σύμφωνα με την Κίνα,
Σύμφωνα με πληροφορίες δορυφορικής παρακολούθησης, ο Starlink-1095 συνέχισε να ολισθαίνει έως ότου εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα και κάηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Starlink-2305 «σκαρφάλωσε» στα 550 χιλιόμετρα από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο.